tiistai 10. toukokuuta 2016

Ruissalo

Kirjoitinkin lauantaina, että vietimme päivää Turun Ruissalossa ulkoillen. Suosittelen jokaiselle edes autoilua Ruissalossa, mutta jos vieläkin paremmin haluaa päästä nauttimaan Ruissalon kauniista luonnosta, kannattaa ehdottomasti jalkautua saarelle.

Mulla on monesti näillä ulkoilureissulla yksi pieni taka-ajatus, nimittäin geokätköily! Tykkään kätköillä aina kun sellaisia reitille mukavasti osuu. Syksyllä kollasimme jo Ruissalon keskiosan ulkoilureissulla, nyt oli saaren etelä-kärjen vuoro. Muutamalla kätköllä tulikin käytyä ja nautimme muutoinkin säästä ja maisemista. Onnistuipa Samuli salaa ikuistamaan meikäläisen etsintähommissakin. :D
Puuhailimme hetken myös Saaronniemen uimarannalla ja sen leikkipaikalla. Sanoinkin Samulille, etten oikein ole sellainen hiekkalaatikolla istuskelija, ennemmin tykkään esimerkiksi kävellä ja antaa taaperon tutkia ympäristöä.


Lähdimme uimarannalta vielä kohti eteläisintä kärkeä ja vaikka kärkeen oli noin puolikilometriä matkaa, jaksoi Alisa hienosti kävellä. Oli meillä rattaat mukana, mutta jätimme ne kuitenkin peräkonttiin, koska Alisa tosiaan on melko reipas kulkija. Välillä sai onneksi kerätä voimia isin olkapäillä.Alisasta oli kivaa keräillä erilaisia kiviä ja niitä löytyikin vaikka millä mitalla. Lisäksi hän tykkäsi hauskuuttaa vastaantulijoita ja meitä vanhempia. Katselimme myös veneitä ja lintuja, niistä riitti juteltavaa.


Me aikuiset nautittiin yhtälailla kiireettömästä kuljeskelusta, säästä ja ihanista maisemista. Näillä reissuilla sitä muistaa taas, kuinka kaunis luonto meillä on. Kevätkin on jo pitkällä ja puut ovat saanet lehdet. Mulle riittäisi tällainen sää vaikka koko kesäksi, en niinkään kaipaa mitään superhelteitä.


Palasimme vielä uimarannalle ja sen kahvilaan, joka sijaitsee aika upeassa miljöössä vanhoine kaakeliuuneineen ja lasiverantoineen. 


Suosittelen Ruissaloa ulkoilupaikkana ja nähtävyytenä kaikille turkulaisille ja ulkopaikkakuntalaisille. Ruissalosta ei voi olla pitämättä. Mekin palataan tänne taas viimeistään heinäkuussa, nimittäin Ruisrockiin! :)

4 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)