torstai 26. toukokuuta 2016

Juhlien järjestämisen ABC

Nyt kun kevään ja kesän juhlat lähestyy, ajattelin jakaa muutamia ajatuksia juhlien järjestämisestä. Meilläkin juhlitaan lauantaina valmistujaisia. Vaikka kyseessä ei ole erityisen suuret juhlat, on niiden järjestämisessä kuitenkin oma hommansa. Tykkään kuitenkin juhlien järjestämisestä, joten itselleni tämä on mukavaa puuhaa.


Suunnitelu on kaiken a ja o!

Kun aloittaa suunnittelun hyvissä ajoin, säästyy yleensä paniikkikiireeltä (tulipalokiire saattaa silti yllättää.) ;)
- Ketä kutsutaan ja milloin?
- mahdollinen teema, värit, koristeet
- tarjottavat
- juhlatila, riittääkö oma koti vai pitääkö vuokrata erillinen tila.


Älä vaadi itseltäsi liikaa!

Juhlat onnistuvat ilman seitsemänkerroksista täytekakkua, suihkulähdettä  ja vähemmällä touhottamisella. Juhlien tarjottavat kannattaa suunnitella niin, että niissä on mahdollista onnistua. Mikäli haluaa minimoida epäonnistumisen riskin, kannattaa valita omille leipuritaidoille sopivia ja tuttuja reseptejä. Toki tuttuja reseptejä voi varioida, mutta kymmentä täysin uutta ja monimutkaista reseptiä ei ehkä kannata valita. Lisäksi olisi tietysti kiva itsekin nauttia niistä järjestämistään juhlista, joten ei ehkä kannata ajaa itseään ihan stressin partaalle.

Aikatauluta!

Jossei satu omistamaan seitsemää paria käsiä ja viittä jalkaa, kaikkea ei vain ehdi tehdä tuntia ennen juhlia. Nyt kun olen arkisin töissä pitää miettiä tarkemmin koska tekee minkäkin asian, milloin siivoaa ja miten ehtii leipomaan. Itse tein isomman siivouksen juhlia edeltävänä viikonloppuna. Ei me toki mikään ihmeperhe olla, joten kyllä täällä joutuu vielä juhlaviikollakin siivoamaan, mutta jos ei ihan niin perusteellisesti. Mun mielestä juhlia varten ei myöskään ole ihan niin tarkkaa, onko kaikki kaapit siivottu ja katot pesty, ei niitä kuitenkaan kukiaaan juhlissa katsele. 

Kakuksi olen suunnitellut juustokakkua, sillä se on helppo valmistaa, eikä vaadi niin paljon aktiivista tekemistä kuin täytekakku. Aion valmistella suurimman osan leipomuksista perjantaina illalla, jotta lauantaiaamulle jää ainostaan koristelut ja muut pienemmät järjestelyt, koska kiire meille tulee kuitenkin. Ei muuten kannata jättää kaikkia leivonnaisia juhla-aamulle, sillä jos jokin ei menekään suunnitellusti, on vielä aikaa varasuunnitelmalle.


Pyydä apua!

Ystäviltä, sukulaisilta tai alan ammattilaisilta. Ei ole mikään mittari, kuinka mahtavat ja suurenmoiset  juhlat pystyt järjestämään yksin., raatamalla kolme viikkoa yötä päivää. Itse olen aikaisemmin juhlia järjestäessäni muun muassa tilannut Alisan ristiäskakut ystävältäni, pyytänyt sukulaisia tai perhettä leipomaan sekä muuten auttamaan järjestelyissä. Voisin hyvin kuvitella tilaavani isompiin juhliin esimerkiksi pitopalvelusta tarjoilun. Yritän myös itse auttaa parhaani mukaan toisia juhlajärjestelyissä, sillä kuten sanottu, tykkään juhlien järjestämisestä.


Nauti!

Olen huomannut, että juhlista jää itselle paras fiilis silloin kun on nauttinut sekä juhlista itse, että niiden järjestämisestä. Aionkin pyrkiä siihen, että juhlia järjestäessäni pystyisin nauttimaan myös valmisteluista, ilman ylimääräistä stressiä.

Saas nähdä pystynkö itse noudattamaan kaikkia näitä vinkkejä tulevissa juhlavalmisteluissa!
Kuvia viikonlopun juhlasta pääsette varmasti näkemään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)