tiistai 24. toukokuuta 2016

Äidit ja tyttäret - äiti-tytär suhde

Meillä asuu kotona tiivis trio. Kaksi tasavertaista vanhempaa ja lapsi. Vaikka Samuli on alusta asti kantanut vastuuta Alisasta ja tasavertaisesti osallistunut lastenhoitoon, Alisan kasvaessa tasavertaisuus silti korostuu entisestään.

Kun Alisa aloitti päiväkodin, Samuli vie hänet aamuisin päiväkotiin, joten hänen vastuulla yleensä on aamupalasta ja muista aamutoimista huolehtiminen. Mun vastuulla taas on iltapäivällä hoidosta haku ja päivällisestä huolehtiminen. Ilta on sitten usein jaettu tasaisemmin molempien vastuulle.

Viime aikoina olen kuitenkin miettinyt hieman millaiseksi minun ja Alisan äiti-tytär suhde kehittyy matkan varrella. Jos kaikki menisi kuten toivon, minun ja  Alisan suhde olisi tulevaisuudessa samankaltainen kuin itselläni on oman äitini kanssa. Liikaa en kuitenkaan halua luoda itselleni paineita tästä, sillä jokainen äiti ja lapsi on erilainen.


Välillä olen ollut hieman kateellinen siitä, että Alisa on vähän sellainen isin tyttö. Olen ollut salaa tyytyväinen viime aikoina, kun Alisa on osoittanut ikävöintiä myös minun suuntaan. Alisa saattaa todeta Samulille tai muulle hoitavalle aikuiselle "äitiä akastaa" tai "ikawa äitiä."

Varmasti nämä rakkaudenosoitukset johtuvat hieman siitä, että ennen hän oli minun kanssa koko ajan, joten ikävöinti kohdistui enemmän isiin. Nyt kun olemme päivisin muutamia tunteja erossa, hän ehtii hieman ikävöimään myös minua.


Koen onnistuneeni äitinä, mikäli Alisa tuntee olonsa turvalliseksi ja rakastetuksi. Haluan hänen myös tietävän, että voi aina luottaa minuun ja kelpaavan juuri omana ihanana itsenään. 

Eiköhän siinä ole yhdelle äiti-tytär suhteelle tavoitetta kerrakseen.

4 kommenttia:

  1. Voi ei mitä kuvia : D Onko Allusta tulossa pikkuhiljaa blondi vai näyttääkö vaan siltä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kuva vähän vääristää, vaikka kyllä sen tukka paljon on vaalentunutkin.. Luulen kyllä, että se lähtee tummumaan kohta kuten isälläänkin. :)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)