lauantai 28. toukokuuta 2016

Juhlapuhe

Mä olen ihan sairaan huono pitämään puheita, ainakaan mitään virallisia juhlapuheita. Sitä paitsi tiedän, ettet halua mun pitävän puhetta tänään. Ethän sä olis oikeastaan aluksi halunnu koko juhlia. Sä oot niin pirun vaatimaton!

Ei oltu kovin kauaa tunnettu, kun kerroit opiskelevas insinööriks. Mä luulin eka et se oli vitsi!! Ai miksikö? Mun tietämys insinööreistä perustui siinä kohtaa lähinnä vitsikirjojen insinöörivitseihin, etkä sä ole yhtään sellainen. Sä oot kätevä ja käytännönläheinen ihminen, et todellakaan mikään peukalo keskellä kämmentä -tyyppinen ihminen ja siksi mun oli vaikea ensin mieltää sua insinööriksi. Noh, yhteisten vuosien  aikana mun käsitys insinööreistä on onneks hieman laajentunut ja olen myös huomannut sun jollain kierolla tavalla nauttivan siitä ihmeellisestä ja monimutkaisesta ajattelutavasta ja nippelitiedosta, jota myös insinööripornoksi nimität.

Alusta asti mua on viehättänyt sun älykkyys. Sun kanssa pystyy käymään mielenkiintoisia keskusteluita ja välillä ihmettelen miten erikoisia asioita sä tiedät.

Älykkyyden lisäksi sä olet käytännönihminen, kuten jo aikaisemmin sanoin. Ehkä siksi koulunkäynti ja opiskelu ei aina ollut sulle sitä mielekkäintä puuhaa. Mä voin ihan suoraan myöntää, että matkan varrelle on sattunut niitä hetkiä, jolloin en ole uskonut sun valmistuvan ikinä! Viimeistään siinä kohtaa kun sait nykyisen työpaikkasi, mä ajattelin et mistäköhän löydät motivaation valmistumiseen.
Monet, sinä itse mukaanlukien, on vitsaillut sun koulun venähtämisestä. Mut jos mietitään tätä komboa koulu-työ-perhe-harrastus, niin onko se ihme. Sä teet töitä ja olet tunnollinen työntekijä, hoidat velvollisuutesi isinä ja puolisona kiitettävästi, mahdollistat omaa jaa muiden harrastamista käsittämättömiä määriä ja siinä samalla sä vielä opiskelit.. Mä en pystyis samaan! Välillä mietin mistä ihmeestä ammennat sen kaiken voiman. Siksi mä olenkin susta ylpeä.


Kun sain kesken päivän viestin puhelimeen, että nyt se on ohi, olin ylpeä ja helpottunut. Helpottunut ennen kaikkea siksi, että kaikista epäilyksistä huolimatta sä teit sen. Sä teit sen vaikkei sitä kaikki aina uskoneetkaan.

Sä olet juhlas ansainnut ja jossei sun vaatimattomalle luonteelle sovi olla julkisesti ylpeä nii ole sitten edes salaa vähän!

Onnea mun omalle insinöörille. :)

3 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)