perjantai 13. toukokuuta 2016

Mietteitä ensimmäisestä kaudesta päiväkodissa

Meillä oli eilen Alisan ensimmäinen kevätjuhla päiväkodissa. Juhla oli toiminnallinen ulkoilutapahtuma ja itse tykkäsimme tällaisesta juhlasta. Päivät kuluvat kohti kesää ja parin viikon päässä häämöttää Alisan kesäloma. Viimeiset viikot ovat haikeita myös siinä mielessä, että kesän jälkeen elokuussa Alisa todennäköisesti vaihtaa päiväkotia.


Vaikka asuinpaikan vaihtumiseen liittyy paljon positiivisia asioita, en voi kieltää ettenkö olisi todella surullinen siitä, että Alisan päiväkoti vaihtuu. Nykyinen päiväkotimme on ihana ja Alisa on tykännyt ihan hirveästi olla siellä.


Miten päiväkodin aloitus on vaikuttanut Alisaan?


Pääsääntöisesti vain positiivisesti. Hän on kehittynyt todella paljon. Kielellinen kehitys on ollut huimaa ja hänellä on jo melko laaja sanavarasto, lisäksi Alisa osaa hurjan määrän erilaisia lauluja. Lisäksi Alisa on oppinut leikkimään toisten lasten kanssa ja nykyään hän puhuu tarhakavereista myös kotona.

En usko "negatiivisten" asioiden johtuvan pelkästään päiväkodista, monet niistä kuuluvat tuohon ikään ja ovat osa Alisan temperamenttia. Olen kuitenkin huomannut, että Alisasta on tullut entistä omapäisempi ja "minä itse" asenne iskee usein päälle. Toki näistä piirteistä voi olla hieman hyötyäkin päiväkodissa,


Päiväkodin aloitus on vaikuttanut meidän elämään vähemmän kuin olin ajatellut alkuun. En ainakaan ole kokenut päiväkodin aloitusta kovinkaan negatiivisena asiana. Osansa on varmasti sillä, että päiväkoti hoitajineen on ihana ja lämminhenkinen.

Toivon tulevan hoitopaikan olevan yhtä positiivinen kokemus. Todennäköisesti seuraava päiväkoti on pitkäaikainen hoitopaikka meidän pienelle vilperille.


Kaiken kaikkiaan päiväkoti ei ole ollut mikään iso paha mörkö meidän perheelle. Hyvä päiväkoti ja ihanat hoitajat ovat olleet todella todella todella isossa roolissa tässä asiassa. Lisäksi Alisa on harvemmin ollut hoidossa koko viikkoa ja hoitopäivät ovat pysyneet maltillisina. Toki päiväkotiarki on varmasti pienelle välillä raskasta, mutta erittäin reippaasti Alisa on jaksanut, useimmiten paremmin kuin äiti ja isi.

Kohta Alisa saa kuitenkin jäädä kesälomalle ja se mitä tapahtuu syksyllä, jääköön nähtäväksi. :)

Joko teillä on ollut kevätjuhlia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)