lauantai 13. helmikuuta 2016

Sananen ystävyydestä ja maailman parhaat pätkismuffinssit

Usein sanotaan, ettei rakkaus katso ikää, aikaa tai paikkaa. Sama koskee mun mielestä myös ystävyyttä.

Mulla on monen ikäisiä ystäviä ja kavereita. On paljon samanikäisiä, mutta myös monia äitini tai pikkusiskojeni ikäisiä. Erilaiset ihmiset ystävinä on rikkaus, heillä kaikilla on erilaista annettavana.

Hyvä esimerkki on yksi mun läheisimmistä ystävistä A, joka on mua moooonta vuotta nuorempi ja aivan eri elämäntilanteessa. Haittaakse? Ei. Me kahvitellaan useamman kerran viikossa ja ihan normaaleja juttuja jutellaan. Tai no normaaleista tiedä, mutta ihan samanlaisia kun voisin jutella itseni ikäisten kanssa.

A on myös Alisan suuri idoli ja nämä kaks ovat kovin läheisiä keskenään. A on useasti vahtinut Alisaa, jos mulla on ollut jotain menoa. Se on ollut korvaamaton apu, vaikka meillä on hyvä ja tiivis turvaverkko, ei meillä Turussa ole kuin muutama perheenjäsen. Mun töihin lähteminen olis tuplasti hankalampaa, ellen saisi apua A:lta.


A:ssa on myös se ihan parasta, että se on yhtä hullu kun mä! A lähtee mun kanssa pimeänä ja sateisena syksy-yönä geokätköilemään ympäri kaupunkia mitä kummellisempiin paikkoihin. Tai kun se on meillä yötä, niin aamulla se osaa itse mennä jääkaapille ottamaan aamupalaa, ettei mun tarvitse herätä sen takia. Se on tärkeä ominaisuus tällaisen aamu-unisen mutsin kaverilla. :D

A:n lisäksi mulla on kymmenkunta muuta hyvää ystävää, osaan olen tutustunut koulussa, osaan töissä, osaan harrastuksissa ja osa on jo vuosien takaa. Joihinkin näistä pidän häpeällisen vähän yhteyttä, mutta ajattelen heitä useammin kuin he varmaan uskookaan. Olen ollut luokattoman huono ystävä ja laiska. Tiedän kuitenkin, että jos tarve vaatii, saan heiltä aina apua ja samoin itse olen valmiina auttamaan samantien jos pyyntö tulee. 

Ystävänpäivän kunniaksi jaan teille vielä ihan loistavien pätkismuffinssien ohjeen. A laittoi mulle eräänä päivänä viestin: "leivotaanko muffinsseja?" ja tällaisia minttusuklaisia muffinseja syntyi! Tehtiin näihin myös kuorrutus, mutta se ei onnistunut hirveen hyvin, siksi ei otettu kuvia enää siinä vaiheessa. :D Hyviä nämä olis ollu ilman kuorrutettakin, mutta laitan myös sen kuorrutteen ohjeen, jos joku haluaa kokeilla sitä.

Tarvitset:

taikina:
2 kpl  kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g voita (sulatettu)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl kaakaojauhetta

täyte:
15 kpl pätkis mini bites

kuorrute:
loput pätkispussista
pieni nokare voita
2-3 rkl kahvia
3-4 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria


Lämmitä uuni 200 asteeseen Sekoita sokerit ja munat keskenään vaahdoksi Lisää maito ja sulatettu voi. Lisää kuivat aineet pienissä erissä siivilän läpi ja sekoita, kunnes taikina on tasaisen ruskeaa. Jaa taikina muffinssivuokiin (15kpl)  Paina ja peittele Pätkis-palat vuokiin taikinan sisään. Paista muffinssit uunin keskitasolla n.12-15 min. Paistoaika voi vaihdella uunin mukaan.

Kuorrute (ei pakollinen):

Sulata pätkikset ja hyvin pieni voinokare  kuumaan kahviin. Sekoita kaakaojauhe ja muutama desi tomusokeria keskenään ja lisää kahvipätkisseos joukkoon Lisäile tomusokeria, kunnes koostumus on sopiva. Levitä kuorrutetta muffinssien päälle.

Jos haluat kiiltävän ja tasaisen pinnan, kuorrute kannattaa levittää kun muffinssit ovat vielä lämpimiä.

Jos haluat että kuorrute pysyy muodossaan, kannattaa levittää jäähtyneisiin muffinsseihin.

Näitä muffinsseja kannattaa maistaa myös jääkaappikylmänä, itse tykästyin näihin erityisesti kylmänä! :)


Tää postaus on taas tällainen sillisalaatti, mutta oikeastaan se kuvastaa mun ystäviä hyvin:
Ihanan rakas sekalainen seurakuntani!<3

4 kommenttia:

  1. Nam, pätksimuffinsseja! En ole varma onko sama resepti mitä olen käyttänyt, mutta herkullisia ovat. Tuo päällinen on kyllä ainakin ihan eri. Täytyy joskus tuota kokeilla, kuulostaa ainakin hyvältä! =)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä hyviä! Pätkis on muutenkin yksi mun lemppareita..:)

    VastaaPoista
  3. Oi nam mitä muffinsseja! ihanaa ystävänpäivää! <3

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)