keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Unelmoijat etenee

Meillä oli yhtenä päivänä puhetta unelmista ja niiden merkityksestä. Ajaako unelmat ihmisiä eteenpäin vai onko unelmointi ihan humpuukia?

Mä olen sitä mieltä, että unelmat työntää ihmistä eteenpäin. Unelmointi kasvattaa halua kiivetä niitä unelmia kohti. Ainakin jossainmäärin.

First, think. 
Second, believe.  
Third, dream.  
And finally, dare.
- Walt Disney

Ei tietenkään voi ajatella niin, että unelmoin lottovoitosta oikein kovin ja sitten se toteutuu. Voi tietenkin unelmoida ja lotota paljon, silloinhan todennäköisyys unelman toteutumiseen on isompi. :D


Mä olen itse saanut viime aikoina pariinkin kertaan saanut huomata, kuinka suuri vaikutus sillä on, että uskaltaa unelmoida. Mä unelmoin työstä eri alalla, niimpä mä aloin järjestelmällisesti hakea töitä enemmän siltä suunnalta mihin halusin päästä. Jos se ei olisi onnistunut, mä olisin harkinnut uuden tutkinnon opiskelua tai esimerkiksi avoimen yliopiston opintoja. Samoin mä haaveilin bloggaamisesta ja nyt mulla on oma kiva pieni blogi. Toki bloggaamisen voi aloittaa kuka vaan, se vaatii vain hieman uskallusta ja kiinnostusta.

Itse en aina jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka valittavat elämästään,yrittämättä kuitenkaan edes muuttaa sitä. Moniin asioihin voi vaikuttaa omalla tekemisellään ja panoksellaan. Harvoin kaikki kivat ja hyvät asiat tuodaan suoraan kotiovelle kannettuna. Niiden eteen joutuu joskus näkemään paljonkin vaivaa.

Dreams
+ Work
= Success

Jos haavena on esimerkiksi matkustaa jonnekin todella kauas, mikset matkusta? Usein vastaus on "ei ole rahaa." Joo, sä et ehkä voi matkustaa sinne just nyt, mutta jos se on sun unelma niin säästä vaikka kymmenen vuotta laittamalla pieni summa rahaa kuussa jemmaan. Saattaa tuntua tylsältä ajatella, että pystyis toteuttaan unelmansa vasta kymmenen vuoden päästä, mutta unelmien toteuttamisessa harvemmin toimii "kaikki mulle heti just nyt."


Mikäli jää odottelemaan sitä lottovoittoa, että pääsis sinne unelmiensa matkalle, on aika todennäköistä, että sitä huomaa sitten kymmenen vuoden päästä olevansa edelleen siinä nollapisteessä.

Itse unelmoin omasta kodista, kehittyväni bloggaajana, matkustelusta, kiireettömyydestä, mielekkäästä työstä ja onnellisesta elämästä. Ja mä aion toteuttaa noi kaikki, en ehkä tänä vuonna, mut joskus!

Uskomalla omiin unelmiinsa ja ennen kaikkea uskaltamalla tavoitella niitä, voi ainakin päästä lähemmäksi unelmiaan, jossei niitä täysin voi saavuttaa.

Joten: pohtikaa, uskokaa, unelmoikaa ja uskaltakaa! 

Unelmat ovat tavoittelemisen arvoisia.

Mistä te unelmoitte ja mitä aiotte tehdä sen eteen? :)

2 kommenttia:

  1. Oot kyllä ihan oikeessa siinä että niiden unelmien eteen on tehtävä töitä, ei ne usein itsestään nenän eteen tipahda! Itsellä on tällähetkellä unelmana päästä opiskelemaan ja aionkin nyt hakea kun yhteishaut alkavat. Sitten on näitä suurempia haaveita mutta ne eivät ole ajankohtaisia vielä mutta niidenkin eteen tehdään töitä koko ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Unelmien ei pidä aina olla niitä "voitan lotossa" yms lähes mahdottomia vaan juuri niitä, jotka sä voit itse omalla työlläsi ehkä saavuttaakin. :)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)