tiistai 2. helmikuuta 2016

Äiti, älä tee diagnoosia netissä!

Lapsella, itsellä, puolisolla, tutulla, kumminkaimalla on jokin oire, kirjoitat sen Googleen ja alat etsimään ratkaisua vaivaan, tuttua?


Älä tee sitä.


Me huomasimme lauantaiaamuna Alisan ontuvan toista jalkaansa. Hän ei suostunut myöskään astumaan jalalla ilman tukea. Tunnustelimme jalkaa, eikä siinä vaikuttanut olevan erikseen kipeää kohtaa. Mietin, ettei Alisa ollut kaatunut tai muutenkaan loukannut itseään. Muistin miettineeni perjantai-iltana, että Alisa käveli hieman oudosti, mutta leikkineen tuolloin normaalisti.


Soitin äidilleni, koska olimme lähdössä heidän luokseen yökylään, pohdimme pitäisikö jalkaa käydä näyttämässä. Lähdimme kuitenkin kohti Viialaa, koska jalka ei vaikuttanut murtuneelta, ennemmin ehkä venähtäneeltä.

Matkalla päätin katsoa Googlesta mahdollista syytä, sillä asia vaivasi minua ja olin hieman huolissani.

Virhe.

Törmäsin vaihtoehtoihin venähdyksestä tulehduksiin, kunnes verkkokalvoilleni paloi sana SYÖPÄ. Kommentti meni jotenkin näin: tuttavan tutun tutun koiran kaverilla oli lapsi, joka oli ontunut jalkaansa ja hänellä oli todettu syöpä. Soluissa oleva syöpä, joka on toiseksi yleisin syöpä pikkulapsilla.

BADAM!

Sillä hetkellä suljin netin. Tuntui niin absurdilta hetken aikaa. Muutaman sadasosasekunnin ajan olin varma, että sehän se on, syöpä. Tuntuihan se pahalta, vaikka tajusin aika nopeasti, että eiköhän syy todennäköisemmin ole joku leikeissä sattunut kolahdus.


Loppumatkan asia kuitenkin painoi mieltäni entistä enemmän. Googletus ei siis tuonut helpotusta.
Perillä Viialassa mummi ja vaari olivat molemmat sitä mieltä, ettei se varmasti ole mitään vakavaa, en kylläkään  kehdannut kertoa tästä googlediagnoosistani.

Kuinka ollakaan hetkisen päästä taapero ei enää ontunutkaan jalkaansa. En tiedä vieläkään, mistä ontuminen johtui, mutta siitä olen aika varma, etten enää etsi diagnoosia Googlesta. Onnistuin niiden kymmenien muiden diagnoosien joukosta poimimaan sen kaikista pahimman ja luomaan pahimmat kauhuskenaariot mieleeni.


Google on kiva ja hyödyllinen, mutta diagnoosin tekemiseen se ei ole paras vaihtoehto. 
Sydän ja pää ei kestä!
Onni onnettomuudessa, ontuminen on tiessään ja napero kaikinpuolin terve. :)

4 kommenttia:

 1. Niin perus! Mulla ekassa raskaudessa aina ku tuntu kipua tai jotaki muuta jossakin nii google auki! "Varvaskipu ja raskaus", "päänsärky ja raskaus", "kurkkukipu ja raskaus"... AINA!! :D Nyt toisessa raskaudessa osaa olla pikkusen rennompi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Onneks en oo ainoo! :) Nyt en kyllä enää aio googlata mitään vaivaa! :D

   Poista
  2. Nyt jo tajuu, että kaikki ei ehkä aina liity siihen raskauteen ja kaikki oireet ei viittaa just niihin vaarallisimpiin juttuihin! :D Ei enää googlea!

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)