keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kurkkaus terveellisempään elämään

Lupasin kertoa teille, kuinka mun pirteysprojektini on lähtenyt käyntiin. TÄÄLLÄ kerroin teille tilanteesta ja kyselin pirteitä vinkkejä.

Olen tehnyt muutamia konkreettisia muutoksia lähinnä ruokavaliossa. Näitä olen nyt parisen viikkoa toteuttanut. Pienillä askelilla kohti pysyvämpää muutosta. Totta kai "repsahduksiakin" on tullut, mutta en ota niistä stressiä, eihän tarkoitus olekaan luopua kaikista herkuista, vaan terveellisemmillä valinnoilla parantaa omaa hyvinvointia.

Netti on varmasti pullollaan parempia terveysvinkkejä ja ohjeita, mutta ajattelin kuitenkin koota tähän omat pienet muutokseni. Varmasti mulla on vielä paaaaaljon petrattavaa ja voisin kiinnittää moneen asiaan huomiota, mutta hiljalleen edetään! :)

1. Aamupala ja monivitamiini

Isoin muutos on varmasti aamupalan syöminen. Olen todella huono syömään aamuisin, mutta nyt olen kiinnittänyt siihen huomiota. En vieläkään joka aamu muista syödä tukevaa aamupalaa, mutta yritän syödä edes jotain. Lempiaamupalani on paistettu kananmuna, smoothie ja kahvi. Lisäksi olen aloittanut joka aamu nappaamaan monivitamiinia ja varmasti silläkin on ollut vaikutusta. Mulla taitaa olla se ongelma, että syön liian vähän aamulla. En vaan saa kunnon annosta popsittua heti. 


2. Säännöllinen ateriarytmi ja kasviksien/hedelmien lisääminen

Verensokeritasojen takia olisi tärkeää syödä tasaisesti. Mulle myös tulee huono olo helposti, jos olen liian kauan syömättä. Silti oon tuhottoman huono noudattamaan säännöllistä ateriarytmiä. Saatan joskus olla puolet päivästä syömättä. Alisalla on kuitenkin säännöllinen ruokarytmi, joten olen nyt yrittänyt itse syödä samaan aikaan. Toivottavasti pystyn jatkamaan myös sitten kun aloitan työt.

Lisäksi olen pyrkinyt lisäämään hedelmiä ja kasviksia ruokavalioon. Helpoitein tämä onnistuu välipaloissa: syön pelkkiä hedelmiä, smoothieita, banaanilettuja, rahkaa marjoilla yms. Lisäksi yritän aina muillakin aterioilla syödä runsaasti kasviksia.
Vihersmoothie (2 annosta): 1/2 avokado, 1/2 omena, 1/2 päärynä, 1 banaani, lehtikaalia, maustamatonta jugurttia, 1/2 limen mehua. Oli tosi hyvää, vaikka näyttää pinaattikeitolta. Tällä oli hyvä aloittaa tutustuminen vihersmoothieen.


3. Vesi

Oon aina ollut erittäin huono juomaan vettä ja joudun oikein keskittymään siihen, että joisin tarpeeksi. Parannusta on tapahtunut, mutta vieläkin voisin juoda enemmän. Olisko teillä vinkkejä kuinka muistaisin juoda enemmän?Tämmöisiä muutoksia täällä on tehty. Piristystä olossa on tapahtunut, vaikka juuri nyt olen taas hieman väsyneempi. Väsymys johtuu siitä, että Alisa on nukkunut pari yötä meidän välissä poikittain, joten oma uneni on ollut katkonaista. Uskon, että saadessani taas yhdet kunnon unet, olen pirteämpi. Kuten teille kerroinkin jo aiemmin, oma fiilikseni on ollut parempi ja muutkin ovat sen huomanneet. Lisäksi olen saanut kommentteja, että olen laihtunut. Siihen en sano juuta enkä jaata, sillä olen laittanut vaa'an boikottiin toistaiseksi. Tavoitteeni on parantaa hyvinvointia, ei niinkään laihtua. Se olisi ylimääräistä bonusta. :)

Jatkossa aionkin ruokavalion lisäksi panostaa uneen ja unen laatuun. Läppäri, kännykkä ja tv olisi parempi sulkea ajoissa ja muuten hieman aikaistaa nukkumaan menemistä. Toinen panostusta vaativa kohde on liikunta, mutta en ota stressiä. Tarkoitus ei ole muuttaa kaikkea kerralla, vaan pienin askelin saavuttaa pysyvämpiä tuloksia.

Heitelkääpä lisää vinkkejä ja ajatuksia millä parantaa hyvinvointia! :)

2 kommenttia:

  1. Mulla toimii vedenjuonnissa se, että yritän yhteen mennessä juoda vähintään 2x750ml pullon. Yleensä juon kuitenkin jo 3 pullollista, aamulla varsinkin tarvii vettä kun on tottunut sitä juomaan. Sit iltaa kohti vähentää niin ei tarvi nukkumaan mennessä rampata vessassa. Saahan vedenjuontiin jotain appsejakin jotka muistuttaa, mut uskoisin et se tulee ihan selkärangasta sit ku siihen tottuu. Itsekin aloitin käytännössä ihan nollasta ja nyt juon vähintään 3L joka päivä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi pullojuttu olis kyllä kätevä, siitä näkisin paremmin paljon oon juonut. Nyt kun lasken laseja niin tuntuu et meen aina sekasin.. Kiitos vinkistä! :)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)