perjantai 3. helmikuuta 2017

WeDidIt-parisuhdeterapia ohi!

Neljä viikkoa sitten aloitimme parisuhdeterapian WeDidIt-sovelluksen merkeissä osana uniikkia testiryhmää, johon pääsimme mukaan osana Perheblogeja. Olemme testanneet sovellusta ja nyt on aika pohtia sen vaikutuksista meidän parisuhteessa.


Tilanne ennen WeDidIt-sovellusta


Meidän parisuhteessa ei sinänsä ole ollut mitään ongelmia, emmekä etukäteen osanneet niinkään nimetä mitään selkeitä puuteita tai kipupisteitä suhteessamme. Onnellisen parisuhteen tunteeseen saattaa kuitenkin tuudittautua liikaa pitkällä aikavälillä ja joskus parisuhteen kehittäminen ja suhteeseen panostaminen saattaa unohtua. Siksi mielestäni näihin on tärkeintä tarttua juuri silloin, kun suhteessa menee hyvin ja ollaan yhdessä onnellisia. Juuri tähän WeDidIt tarjoaa mielestäni loistavan työkalun.

Pelatessamme WeDidIt-sovellusta, löysimme pian niitä osa-alueita, joita haluaisimme parisuhteessamme kehittää. Huomasimme, että minä kaipaan Samulilta apua päivittäisissä kotitöissä, kuten keittiön siivoamisessa ja imuroinnissa. Samuli taas toivoisi minulta enemmän aikaa ja kommunikointia, kuten esimerkiksi liikunnan harrastamista yhdessä sekä keskustelua päivän tapahtumista.Nyt kun näitä pieniä puutteita on tullut enemmän ajatelleeksi ymmärrän, että olen esimerkiksi monesti kuitannut Samulin kysymykset menneestä päivästä "ihan hyvin, ei mitään ihmeellistä." Sen sijaan, että olisin kertonut edes jonkin asian, mikä päivässä ärsytti tai oli erityisen kivaa. Kyllähän jokaisessa päivässä jotain kertomisen arvoista on. Samoin itse olen välillä ajatellut, että pääsisipä joskus ruokapöydästä hyvällä omatunnolla sohvalle ilman, että tarvitsee ensin siivota keittiö kuntoon. Pieniä asioita, mutta joiden huomioiminen on tuonut iloa arkeen. 

Rakkaus ja parisuhde ei vaadi jatkuvia suuria yllätyksiä ja mullistuksia vaan pieniä ajatuksia, sanoja, tekoja, toisen huomioimista siinä arjen keskellä. Koskaan parisuhde ei ole täydellinen, sitä voi ja pitääkin kehittää, koska tulevaisuudessakin haluan olla onnellisessa parisuhteessa. Pieniin tekoihin ja kehityskohteiden havainnointiin WeDidIt tarjosi hyvät eväät. Sovelluksen avulla tulee ehkä huomanneeksi suhteesta asioita, joihin ei muuten niin kiinnittäisi huomiota.

Loppusanat WeDidIt-sovelluksesta


Ottaen huomioon lähtötilanteemme, en voi väittää WeDidIt-sovelluksen ultimaattisesti pelastaneen parisuhdettamme tai muita kliseisiä korulauseita. Voin kuitenkin väittää sen tarjonneen ajattelemisen aihetta ja oikeita havaintoja suhteestamme. Toki sovelluksen hyöty perustuu täysin siihen, haluaako olla rehellinen toiselle. Rehellinen siitä, miten oikeasti kokee asiat parisuhteessa. Sovellus tarjoaa myös hyvän peilin itsetutkiskelulle, kun etsii vastausta kysymyksiin, miksi toinen kokee jonkin asian näin tai mitä minä voisin tehdä paremmin, jotta toinen olisi onnellisempi. Rehellisyyttä auttaa myös se, että toinen ei torppaa tuntemuksiasi. Kukaan ei voi kokea tuntemuksiasi paremmin kuin itse. Sen takia parisuhteessa on opeteltava ottamaan vastaan rakentavaa palautetta.

WeDidIt-sovelluksen testaaminen oli hauskaa ja vaivatonta. Osaamme taas kiinnittää paremmin huomiota oikeisiin asioihin parisuhteessamme.

We did it!

Mikäli et ole vielä ladannut sovellusta, onnistuu se TÄÄLTÄ!

Lue myös kolme aikaisempaa postaustani sovelluksesta. :)

*Yhteistyössa Perheblogit.fi ja WeDidIt-sovelluksen kanssa.*

2 kommenttia:

  1. Meillä on vielä "peli" hieman kesken, mutta oli kiva kuulla teidän kokemuksia siitä <3

    VastaaPoista
  2. Tuosta ei varmasti ole kenellekään haittaa vaan pikemminkin on hyvä joskus pysähtyä ja ajatella asioita.
    Suhteessa kun on niin monta monessa, pitää ottaa huomioon niin monta asiaa...
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)