tiistai 28. helmikuuta 2017

Lapsiperheen säästövinkit osa 2

Edellisessä Miten meidän perhe säästää rahaa? -postauksessa kerroin meidän perheen vinkkejä kuinka säästää ruokakustannuksissa ja nyt ajattelin jakaa meidän perheen ihan yleisiä säästövinkkejä arjessa.

Miten meillä siis säästetään arjessa, jotta voidaan kohdistaa rahat itselle mieleisiin asioihin?
Tarjoukset
Vaikken varsinaisesti juokse tarjousten perässä, jos olen ostamassa jotain isompaa, tarkistan kyllä onko sitä saatavilla jostain alennettuun hintaan. Googlailen alekoodeja ja joskus saatan odottaa ei niin akuuteissa ostoksissa, josko ne tulisivat alennukseen myöhemmin. Tietysti tarjousten kyttäämisessä on se vaara, että sortuu ostamaan jotain siksi, että halvalla saa. Mä huomasin, että mun sähköposti täyttyi eri yritysten viikkokirjeistä, joissa oli usein tarjouksia tai muita alennuksia. Järjestelmällisesti olen poistanut kaikki uutiskirjetilaukset, niin ei ainakaan niiden takia tule sorruttua heräteostoksiin.

Siivous
Olen jo vuosia käyttänyt huuhteluaineena etikkaa. En tykkää, että pyykki tuoksuu miltään, mutta huuhteluaineen sijasta käytetty etikka pitää pyykin pehmeänä ja raikkaana. Etikka on aika paljon edullisempaa kuin kalliit huuhteluaineet. Etikkaa voi käyttää myös muussa siivouksessa ja se poistaa tehokkaasti hajuja. Toinen keittiökaapista löytyvä tehokas siivousaine on sooda. Itse käytän soodaa esimerkiksi mikron ja kahvipannun putsaamiseen. Rahaa ja luontoa voi myös säästää kiinnittämällä huomiota talouspaperin käyttöön! Jos jokaisen pikkumurun pyyhkii talouspaperilla, kulutus on todella suurta, ennemmin kannattaa käyttää kestoliinoja.


Vaatteet
Vaatteiden määrän, laadun ja tarpeellisuuden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota niiden huoltamiseen. Esimerkiksi kenkiä kannattaa huollattaa niin kotona kuin ihan suutarillakin. Suutarilla korjauttaminen tulee usein paljon edullisemmaksi kuin uusien kenkien ostaminen. Itse en ole mikään sukanparsija, mutta onneksi anopilta onnistuu monet ompelukset ja korjaukset. Viime talvenakin yhdestä toppatakistani rikkoontui vetoketju, mutta näppärä anoppini vaihtoi uuden vetoketjun ja takki sai monta vuotta lisää aikaa.

Kosmetiikka
Kosmetiikkaan saa menemään hirvittävän määrän rahaa, niin miehet kuin naisetkin. Itse olen ottanut sen kannan, että ostan tuotteita, joita oikeasti tarvitsen ja käytän. Rasvoissa ja yleiskosmetiikassa luotan ihan markettitavaraan (Cien). 


Pikkuostokset
Kuten take away-kahvit, lähdevesipullot, irtonumerot lehdistä... Sellaiset pienet ostokset, joita tulee joskus huomaamatta tehtyä, vuodessa niistä kuitenkin kertyy sievoinen summa.


Mistä asioista mä olen viimeksi säästänyt?

Parkkimaksut
Mun työpaikan pihassa olevat parkkipaikat on maksullisia ja pitkään parkkeerasinkin niihin. Pari kuukautta sitten kyllästyin ja aloin parkkeerata muutaman sadan metrin päässä olevin ilmaisparkkeihin, rahaa säästyy vuodessa n. 400€ aamulla ja iltapäivällä tulee tehtyä pieni happihyppely.

Ripsienpidennykset
Luovuin ripsien pidennyksistä jo tovi sitten ja säästäähän siinä vuoden mittaan isoja summia. Mutta kyllä mä aika usein kaipaan myös sitä huoliteltua ilmettä ja helpoutta.

Ei uusia talvikenkiä
Päätin olla ostamatta uusia talvikenkiä ja kulkea lopputalven vanhoilla kengillä.

Ruokakaupan vaihtaminen
Kun aloimme käydä ruokakaupassa vain Lidlissä, alkoi meillä säästyä huomattava summa raha kuukauden ruokamenoissa. Saamme sieltä kaiken meille oleellisen huomattavasti edullisemmin kuin muualta. En sano, että se kaikkien kohdalla olisi edullisin, mutta meille se kyllä on.


Pienillä valinnoilla voi säästää sievoisenkin summan rahaa. Itse kehoitan kuitenkin käyttämään rahaa itselle tärkeisiin asioihin, mutta säästämään niissä mitkä ei ole itselle niin tärkeitä. Niin ei tunne luopuvansa juuri mistään tai elämän laatu kärsi.

Mistä sä oot viimeksi säästänyt?

4 kommenttia:

 1. Ruuassa kilohintojen vertaileminen on järkevää. Kaikki ei sitä tunnu huomaavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta! Erot on aika huomattavia esim. juustoissa, lihassa ja kasviksissa. Itse pyrin ostamaan muun muassa jugurtin isossa ämpärissä kuin pienissä annospurkeissa. :)

   Poista
 2. Noista parkkimaksuista tuli mieleen, että nämä EasyPark -tyyliset sovellukset ovat oikeasti helpottaneet arkea, MUTTA ovat mielettömiä rahasyöppöjä "piilokulun" takia. Esim. HKI:n keskustassa on superhelppoa nyt parkkeerata, kun ei tarvitse etsiä kolikoita ja automaattia, mutta luottokorttilaskusta näkee sitten myöhemmin, ettei se tod ole ilmaista..!
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kätevä sovellus, mutta rahaa menee huomaamatta.

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)