perjantai 10. helmikuuta 2017

Häämessut - must juttu vai turhaa?

Me oltiin sunnuntaina Samulin kanssa Tampereella häämessuilla. Onko häämessut must juttu vai ihan turhaa touhua?

Mä ajattelin, että häämessut kuuluu naimisiinmenoon, että häämessut on "pakolliset" kun monet niitä hehkuttaa. Mun ajatuksena oli katsastaa ideoita häiden koristeluun sekä häämekkojen katselu.


Saavuimme messutilaan ja ensimmäisenä kiinnitin huomiota siihen kuinka pieni tila oli ja kuinka paljon väkeä oli. Esittelypisteisiin oli hankalaa päästä lähelle ja siksi tyydyimme katselemaan hieman kauempaa.

Eräs esittelijä kysyi koska meillä on häät ja kertoessamme, että syksyllä, saimme vastaukseksi "silloin jo!?" Tämä vain vahvisti fiilistämme siitä, että häämessujen suhteen olimme totaalisen myöhässä.

Paikalla oli muutamia juhlatilojen esittelijöitä, pitopalveluita, valokuvaajia ja bändejä, emme kuitenkaan juuri saaneet näistä mitään irti, sillä meillä on jo kyseiset asiat varattuna häihimme. Häämekkoja messuilla oli vain kourallinen, samoin miesten pukuja. Se oli selkeästi pettymys itselleni, sillä en saanut juurikaan mitään uutta irti.


Miksi häämessuille sitten kannattaisi mennä? 

Jos olet vailla sormusta!

Koruliikkeitä oli useita ja niissä valinnanvaraa oli oikeasti useita. Minun sormus on hankittu jo aikaisemmin ja samalla olimme katselleet samasta liikkeestä Samulille sormusta. Oli iloinen yllätys kun kyseinen firma oli myös messuilla ja päätimmekin mennä sovittamaan Samulille sormusta. Heillä oli messuilla mukana kyseistä, hieman tavallisista sormuksista poikkeavaa mallistoa ja niinhän siinä kävi, että sormus lähti tilaukseen ja parin viikon päästä meillä on myös Samulin sormus hankittuna. Samuli ei halunnut mitään tuikitavallista sormusta ja tämä sormus on tosiaankin tavallisesta poikkeava, niin värinsä kuin tyylinsä osalta. Sormus on kuitenkin sopivan yksinkertainen ja tulevan kantajansa tyylinen. Ei siis hukkareissu!

Hääkakkua ja paikkakortteja ajatellen sain myös muutamia uusia ideoita, jotka ehkä tullaan näkemään häissä sitten syksyllä. Muutamia mustavalkoisia kattauksiakin löytyi, joista hieman saimme ideaa.Me koettiin häämessut aika turhiksi, mutta mikäli sun häihin on 1-2 vuotta aikaa, messuista saisi hieman enemmän irti. En kuitenkaan sanoisi, että messut mikään must juttu häitä ajatellen on. Sormusta lukuunottamatta fiilis oli enemmänkin "tulipahan käytyä", vaikka kivaahan se toisaalta on fiilistellä häitä, vaikka mun tyyliin sopii paremmin Pinterest sohvan nurkassa. :)

Oletteko käyneet häämessuilla ja onko niistä ollut teille hyötyä? :)

6 kommenttia:

 1. Onhan ne häämessut sellaista ihanaa tunnelmointia ja hömssötystä. Siksi suosittelisin menemään, jos vähääkään on hurahtanut hääjärjestelyihin ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se näin, tosin mitä aikaisemmin niissä käy, sen enemmän niistä saa irti. :)

   Poista
 2. En ole käynyt häämessuilla ja mahtoiko sellaisia ollaakaan silloin kun meidät vihittiin. No, joo. Mutta, on varmaan totta että messuille kannattaa suunnata 1-2 vuotta ennen häitä.
  Mukavia häiden järjestelyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ennen kuin varsinaiset järjestelyt on isommin polkaistu käyntiin. :) Kiitos! <3

   Poista
 3. Me oltiin likkakaverin kanssa myös Tampereen messuilla, mutta lauantaina itse kyllä kaasona. Morsiamen mukana. Saatiin liput ilmatteeksi ja kyllä messujen jälkeen puhuttiin, että onneksi ei maksettu sisälle mitään. Kyllä oli niin pienet messut eikä mekään saatu sieltä kyllä mitään irti. Odotukset oli paljon korkeammalla kun luultiin että olisi isotkin messut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin odotettiin hieman isompia messuja, kävijöitä kun varmasti olisi riittänyt. :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)