keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Banaanipannukakku

Mitä tehdä kun kaapissa on liikaa maitoa menossa vanhaksi ja pari tummunutta banaania?

banaanipannukakku

Yhtenä iltapäivänä mieli teki pannukakkua ja samalla mietin voisiko siihen upottaa tummumassa olevat banaanit. Banaanilla maustetusta pannukakusta tuli ihan hitti ja ei varmasti ollut viimeistä kertaa meidän keittiössä tämä herkku!


Tarvitset:

4 dl vehnäjauhoja 
1.5 dl sokeria 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
8 dl maitoa 
2 kananmunaa 
100 g voita tai margariinia sulatettuna 
2 banaania

Valmistus:

Pohja on ihan perinteinen pannukakku, eli aloita sulattamalla voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Vispilöi joukkoon maito, kananmunat sekä jäähtynyt voi. Anna turvota noin 30min ja laita uuni lämpemään 200 astetta. 

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja asettele siivutetut banaanit pannukakun päälle. Paista 200 asteessa 35-40min.

Pannari on niin herkullista, ettei sen kanssa tarvitse hilloa tai muuta. Jos pannarista haluaa vähän kevyemmän version, voi sokerin ja voin määrää hieman vähentää. Banaani kyllä tuo makeutta pannariin.

NAM!
Maukasta keskiviikkoa!

PS. Kiitos kaikille ihanista tsemppiviesteistä ja kannustuksista edelliseen postaukseen, olette ihania! <3

banaanipannukakku


3 kommenttia:

  1. Aaah! Me vietetään herkutonta helmikuuta (tässä kohtaa kuuta on vaikea muistaa, kenen hyvä idea tämä taas olikaan...) mut tämä vois helpottaa makeanhimoa! Kiitos ohjeesta, ja mukavaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tästä saa helposti kevyemmän version! :) Ihanaa loppuviikkoa teillekin ja tsemppiä herkuttomuuteen!

      Poista
  2. Just mietin viikonloppuna, et mihin saisin hyödynnettyä tummuneet banaanit. Tää ratkaisi mun ongelman, kiitos. :)

    -S

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)