keskiviikko 1. elokuuta 2018

Aika palata päiväkotiin

Mihin meni kaksi kuukautta? Juurihan päiväkoti keväällä loppui ja pesin kuravaatteet ja vaihtovaateet, laitoin tossut varmaan paikkaan talteen...


***


Nyt alkaa elokuu ja Alisan on aika palata päiväkotiin. Kummasti kuravaatteet olivat jääneet pieneksi ja tossujakin metsästettiin tovi sieltä varmasta piilosta. Lopulta ne tossut löytyivät kahdesta eri kaapista ja ei kyllä sieltä mihin olin ne keväällä laittanut. Oikeastaan löysin kolme mustaa tossua, niistä yksi taisi olla joku vanha... Kesähelteet olivat myös hyvä hetki shoppailla kuravaatteita, sillä löysin Prismasta kauniin pilkullisen sadetakin muutamalla eurolla.
Mitä muuta sinne päiväkotiin pitikään pakata? Hiusharja, pastillit, unikaveri... Kaikki uudet vaatteet pitäisi muistaa nimikoida. Taas niin monta muistettavaa asiaa. Samalla pitäisi tarkistaa mitä kaikkia varusteita meiltä vielä puuttuukaan. Onneksi syksykelit eivät ole hetkeen alkamassa. 

Vaikka lähestyvän syksyn ja arjen alkaminen aiheuttaa pientä haikeutta, yritän kuitenkin edelleen muistuttaa itseäni, että nyt alkoi vasta elokuu ja se on kesäkuukausi vielä ihan täysillä. Alisakin saa elokuussa ainakin muutaman vajaamman päiväkotiviikon, kiitos isovanhempien. Iltaisin on vielä valoisaa, joten ehdimme, ja ehkä jaksammekin vielä puuhailla jotain. Toisaalta elokuussa on myös muutama viikonloppu, jolloin meillä ei ole merkittynä YHTÄÄN mitään menoa! Kelien puolesta kesä jatkuu kyllä vielä viikkoja.

Toisaalta vähän huolestuttaa nämä helteet. Toistaiseksi ollaan onnekkaita ja meidän asunnon lämpötila on ollut siedettävä, mutta huomaan koko ajan miten yläkerran makuuhuoneissa lämpötila nousee. Mitä jos kohta meilläkin on niin kuuma öisin, ettei kukaan saa nukuttua? Huonot yöunet on ehkä pahin juttu, koska päiväkodin alkaminen tarkoittaa mulle aikaisempia aamuja, jotta voin aikaisemmin rientää töiden jälkeen päiväkotiin. Väsyneenä arki tuntuu raskaammalta. Helteet mietityttää myös siitä syystä, että se hankaloittaa päiväkodin arkea jonkin verran, etenkin kun nyt Naantalissa ja Raisiossa on ollut pari päivää tätä vesiongelmaa ja juomavesi pitää keittää (jos sitä ylipäätään tulee...) Itse olen töissä Turun puolella ja toimistossa ilmastointi on niin kovalla, että pitkähihaista saa kaivaa, mutta jos tilanne pitkittyy niin päiväkotilaisilla saattaa olla tukalaa..
***


Työvuorojen ja aikataulujen sumplintaa. Sitähän se päiväkotielämä välillä on. Onneksi nyt meillä on parit apukädet lisää. Tämän syksyn aikana minulla ja Samulilla molemmilla vähän muuttuu työajat, joten sekin aiheuttaa omat haasteensa ja helpotuksensa arjelle. Toivon kuitenkin, että kaikkien näiden muutosten myötä, uusi alkava arki olisi helpompaa. Viime syksyn taakat painavat vielä jossain takaraivossa ja toivon, että tämä syksy on lempeämpi.

Alisa odottaa kuitenkin innolla päiväkodin alkua. Alisalla on ihana pieni päiväkoti, missä on vähän lapsia. Lähes kaikki ovatkin tuttuja keväältä, vain yksi uusi lapsi on tulossa ryhmään. Omia fiiliksiäni helpottaa ainakin se, että Alisa lähtee päiväkotiin taas iloisin ja innokkain mielin. 

Jotta oma syksykin tuntuisi kevyemmältä, lähdemme viettämään ensimmäistä hääpäiväämme kahdestaan Samulin kanssa kylpylään. Sen lisäksi talven loma on jo suunnitelmissa, mulla on muutama ylimääräinen lomapäivä ja aiomme talvella lomailla pari viikkoa jossain kauempana palmujen alla, mutta siitä lisää myöhemmin. On kuitenkin parasta, että on jotain mitä odottaa, ei tunnu syksyn sateetkaan sitten niin loputtomilta.


Elokuu ja arki, me ollaan valmiina!

1 kommentti:

  1. Hienoa kun Alisalla tuttu, mukava päiväkoti johon palaa. Ilman arkea ei lomakaan tuntuisi miltään. Arkea elämä suuremmaksi osaksi on, joten siitä kannattaa tehdä mahdollisimman mukavaa. Hyvää arjen alkua!

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)