perjantai 10. elokuuta 2018

Lappiin kesällä!

Kaikki mun ystäväpiirissä tuntuvat reissaavan Lappiin lähes joka talvi, laskettelemaan ja hiihtämään. Eikä tietysti ihme, onhan Lappi profiloitunut juuri talvilomakohteeksi. Mun täytyy myöntää, että vaikka olen käynyt Lapissa useasti, en ole koskaan käynyt siellä talvella. Mun reissut ovat aina olleet kesällä kisareissun yhteydessä.

Tänä kesänä lähdettiin Lappiin mun äitin ja Alisan kanssa. Ajettiin perille Pelloon yhdessä päivässä, mutta kuitenkin todella rauhallisesti mm. Tuurissa ja Iissä pysähtyen. Mennessä menimme myös hieman uusia reittejä, kun kerran aikaa oli. Kesällä kannattaa muuten pysähtyä Tuurissa ja Miljoonativolissa, alle 13-vuotiaat huvittelee siellä ilmaiseksi ja meille se osottautui todella hyväksi pysähdys- ja jaloittelupaikaksi!

Oulun jälkeen alkaa tutut upeat maisemat ja Tornion jälkeen ihasteltiin korkeina kohoavia vaaroja ja seurattiin Tornionjoen kiemurtelua. Mä tykkään Lapista kesäkohteena, maisemat ja luonto ovat siellä upeita kesälläkin.

Tällä reissulla päätettiin tehdä muutakin kuin olla kisoissa ja yhtenä päivänä ajoimmekin parinkymmenen kilometrin päähän luontopolulle. Ensin menimme helppokulkuisia pitkospuita pitkin läpi suon ja matkalla näimme mm. kypsyviä lakkoja. Suon jälkeen lähdimme kipuamaan korkean vaaran laelle ja kipuaminen todella palkittiin upeilla maisemilla.








Vaaran päältä aukeavat järvi- ja metsämaisemat olivat todella upeat. Istuimme vaaran laella ja nautimme hiljaisuudesta ja eväistä. Alaspäin laskeutuminen sujui nopeammin, vaikka välillä jouduimme hieman kantamaan Alisaa. Valitsimme suht lyhyen, mutta aika haastavan lenkin, mutta Alisa jaksoi kyllä todella hyvin. Olen viime aikoina tykästynyt erilaisiin vaelluksiin ja päiväretkiin ja odotan innolla, että Alisa hieman kasvaa, silloin voidaan tehdä enemmänkin vaelluksia upeissa maisemissa.

Takaisin luontopolulta ajaessa ihasteltiin maisemia, sillä Pello-Rovaniemi tie on kumpuilevaa ja kaunista seutua vaaroineen. Näimme myös pari poroa, joihin emme niin usein ole näillä reissuilla törmänneet.

Olisi tietysti kiva käydä Lapissa joskus myös talvella, mutta on se upea kohde myös näin kesällä. Kannattaa siis ehdottomasti kokea Lappi myös kesällä! Mulla haaveissa siintää matkan jatkaminen ihan pohjoiseen saakka ja jonain vuonna sen vielä toteutan!

2 kommenttia:

  1. Mahtavan näköistä! En ole koskaan ollut Lapissa kesällä, mutta haluaisin ehdottomasti käydä. Luontopoluilla mekin olemme ahkerasti käyneet kävelemässä. Mukavaa perjantaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Lappia myös kesällä, sieltä löytyy kivoja luontokohteita! :)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)