tiistai 28. elokuuta 2018

Kurkkaa meidän kauppakassiin!

Vilkuiletteko kaupassa toisten ostoksia? Musta on mielenkiintoista välillä salaa vilkuilla mitä muut ostavat, siitä saattaa saada ideoita omaan kauppakassiin. Shoppailen kerran viikossa isommat ruokaostokset, joita sitten ehkä kerran täydennetään maidon ja leipien osalta viikon aikana. Tässä on meidän tämän viikon ostokset, sisältäen perus arkiruoan lisäksi myös ensi viikonlopun hot dogit, Samulin saunaoluen ja vähän pesuaineita. Tässä siis ruokaostokset kahden aikuisen ja yhden lapsen osalta, kun osa aterioista syödään päiväkodissa/töissä.






Tässä on aika tavanomaiset ruokaostokset, mitkä meillä yleensä on. Teen ostokset yleensä kauppalistan kanssa, mutta hevi -osastolla shoppailen yleensä siten, että ostan sesonkituotteita tai jos esimerkiksi jokin hedelmä on kivassa tarjouksessa. Hedelmien ja kasvisten peruspohja meillä on kuitenkin yleensä banaanit, omenat, kurkku ja tomaatit, tuota sitten täydennetään sesongin mukaan.  Tällä hetkellä esimerkiksi paprikoita ja kesäkurpitsaa saa todella edullisesti, joten niitä löytyy meidän ruokakassista. Jotain kasviksia tietysti pakastealtaastakin ja marjat meillä tällä hetkellä tulee pelkästään pakasteesta, koska en ole muka ehtinyt metsään itse poimimaan...

Hieman poikkeukselliset ostokset nämä ovat siinä mielessä, että pääruoka-aineksia on normaalia vähemmän, koska niitä meillä oli ennestään kotona/pakkasessa. Lisäksi leipää oli ennestään, joten nyt ostimme vain kauraleipää ja näkkäriä. Mulla on tapana ostaa ruisleipää pakkaseen ja sieltä tarvittaessa sulattaa. Viime aikoina olen leiponut jonkin verran joten tällä viikolla ostettiin mm. voita, sokeria ja kananmunia, joita ei yleensä tarvitse ostaa joka viikko. Samoin ostettiin kahvia ja erilaisia pesuaineita.





Kuten kuvista huomaa, meillä suositaan paljon S-marketin omaa Kotimaista -tuotemerkkiä. Meillä ei tällä hetkellä syödä juurikaan luomutuotteita, mutta mahdollisuuksien mukaan yritän aina ostaa suomalaisia tuotteita ja jos on valinnanvaraa niin mahdollisimman lähellä tuotettua tietysti. Löytyy meidän kauppakassista myös niitä vähän huonompiakin valintoja kuten mehua, maustettua jugurttia ja vaikka nakkeja. Näitä ei kuitenkaan syödä joka päivä tai edes joka viikko, joten mun mielestä se ei ole niin pahasta. Mun meininki ruokailussa on, että syödään perus kotiruokaa ja kohtuus kaikessa.


Kauppakassin hinta oli tällä kertaa 65,79€

2 kommenttia:

  1. *kateellinen*
    Meillä on vähintään ykkönen tuon loppusumman edessä, joskus kakkonenkin.
    Eikä viikon kauppakassi mahdu yhteen tai kahteen kuvaan. Millään.
    Kauppakassi(e)n sisältö on kyllä hyvin samantyyppinen: kaupan omat merkit, marjat kaupan pakastimesta, edulliset kausikasvikset!
    Pelkästään maitoa ostetaan 4-5 sellaista suurinta mahdollista tölkkiä (onko se 1,75l?)

    Pöydän ympärillä viisi syöjää; neljä aikuisenkokoista ja yksi urheileva teini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo perheen koko ja lasten ikä kyllä vaikuttaa niin paljon! Meillä ei voi paljon enempää ruokaa ostaa tai menee vaan roskiin kun ei ehditä syömään kaikkea...😅

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)