maanantai 27. elokuuta 2018

Maanjäristys tuhosi lomakohteemme

Kirjoitin jo aiemmin, että talven lomakohteessamme Indonesiassa on ollut paha maanjäristys. Tai oikeastaan järistyksiä... Järistykset ovat tuhonneet useita paikkoja ja osin myös suunniteltua lomasaartamme Gili Airia. Tuntuu vähän tyhmältä miettiä oman lomamme kohtaloa, kun toiset ovat menettäneet kotinsa...

Olemme varanneet vasta lennot Singaporeen, mistä meidän oli tarkoitus ottaa lennot vielä Lombokin saarelle ja jatkaa siitä veneellä Gileille. Ehdimme jo varata hotellin kyseiseltä saarelta ja lennot meidän piti ottaa heti perään, mutta se sattumalta viivästyi sen ensimmäisen järistysviikonlopun yli. Seuraavana maanantaina saimmekin sitten tiedon, että saarella on ollut pahat järistykset. 

Varaan aina hotellit, jotka on mahdollista perua jos matkasuunnitelma vaihtuu, niin tälläkin kertaa. Onneksi lentoja en tullut varanneeksi niin meillä on vielä takaportti vaihtaa kohdetta...


Kuva Pixabay

***


Singaporesta pääsisi moneenkin paikkaan kuten Malesiaan ja Thaimaahan. Malesiasta löysin muutaman paratiisisaaren, mutta niissä on sadekausi juuri tuolloin. Thaimaassa olen ollut, enkä heti löytänyt sieltä sellaista THE kohdetta jonne olisin halunnut ja mikä olisi ollut järkevästi saavutettavissa. Yksi vaihtoehto olisi aikaistaa meidän suunniteltua Filippiinien matkaa vuodella, mutta toisaalta en halua sitä "varakohteeksi" nyt, vaan haluan tehdä sinne tulevaisuudessa ihan omansa pitkän reissun. Koska mikään ei ole tuntunut sellaiselta kohteelta, joka korvaisi Gilit, ennen viimeisimpiä maanjäristyksiä mietin, että voisimmeko puolen vuoden päästä kuitenkin matkustaa sinne? Gileillä toimeentulo riippuu aika paljon matkailusta, joten ei ehkä auta jaloilleen nousua, jos kaikki turistit peruuttavat matkasuunnitelmansa.

Kun sitten kuulimme, että alueella oli jälleen ollut pahat maanjäristykset ja jopa osa Facebookin reppureissaajien ryhmässä aikoi muuttaa matkasuunnitelmiaan, päätimme Samulin kanssa, että ehkä meidänkin on todella parempi muuttaa matkasuunnitelmia. En tietenkään halua olla mikään uhkarohkea matkaaja. Meillä on ollut tiedossa, että Indonesiassa joskus maa järisee, mutta niin järisee myös Kreikassa ja Italiassa ja silti niitäkin pidetään ns. turvallisina kohteina. En niinkään pelkää sitä, että maa tuolloin järisisi Gileillä, enemmän mua mietityttää missä kunnossa siellä paikat ovat. Aikuisten kesken en asiaa niin paljoa miettisi, mutta Alisan takia seula on tarkempi. Lisäksi mua vaivaa epätietoisuus, kun mistään ei oikein löydä paljoa tietoa Gilien kohtalosta. Gileille ei tehdä pakettimatkoja, joten siksi en voi kysyä esimerkiksi jonkun matkatoimiston mielipidettä. Otin seurantaan myös varaamamme hotellin Facebook-sivut ja siellä sanottiin ennen viimeisintä järistystä että he ovat säilyneet ilman tuhoja. Nyt sivuilla on kuitenkin ollut pitkään hiljaista, enkä tiedä mitä tuhoja viimeinen järistys on aiheuttanut.


***

Mulla meni monta päivää miettiessä, että mihin kohteeseen vaihdamme. Lopulta päädyimme Pulau Bintan saareen lähellä Singaporea. Saari kuuluu niin ikään Indonesialle, mutta on eri puolella kuin maanjäristysalueet. Toki mikään ei takaa, etteikö sielläkin voisi maa järistä. Bintanille pääsee helposti lautalla Singaporesta. Säästämme siis jatkolentojen verran, joka onkin ihan hyvä sillä Bintan on vähän kalliimpi lomasaari Gileihin verrattuna. Hotellin osalta budjettimme laajeni lentolippujen verran ja aluksi olimmekin varamassa majoitusta yhdestä saaren luksusresortista, mutta vaikka hotelli oli kerrassaan upea, jokin siinä tökki... Lopulta päädyimme hieman pienempään ja rauhallisempaan rantahotelliin eri puolelta saarta kuin varsinaiset luksusresortit. Jotenkin se tuntui enemmän meiltä ja muistutti hieman enemmän sitä alkuperäistä ajatusta miksi alun alkaen päädyimme Indonesiaan. 


KUVA



Ihan kaikkea ei voi ennakoida ja pelätä, nyt kuitenkin tuntui hyvältä ratkaisulta vaihtaa kohdetta. Uskon, että tämä Singapore + Bintan tarjoaa oikein kivan loman meille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)