torstai 30. elokuuta 2018

Paras kylpylä perheen kanssa!

Mulla on jäänyt yksi meidän kesäreissuista kertomatta! Samalla paljastan teille mikä on meidän mielestä paras kylpylä perheen kanssa!


***


Samulin sisko opiskelee Lappeenrannassa ja käytiin häntä moikkaamassa kesällä. Samalla tutustuttiin Lappeenrantaan kaupunkina ja yövyttiin Holiday Club Saimaan kylpylähotellissa. Holiday Club Saimaa oli meille positiivinen yllätys vaikka oltiin liikenteessä keskellä kiireisintä sesonkia.

Me yövyttiin Castle -hotellin puolella ja vitsit miten hieno huone meillä oli, vaikka kyseessä olikin ihan heidän tavallinen huone. Huone oli suuri ja tilava, sekä upealla kylpyhuoneella varustettu. Huoneesta oli kauniit maisemat Saimaalle ja se kruunasi koko homman. Etenkin auringonlasku oli todella kaunis. Saimaa ylipäätään vei ihan totaalisesti mun sydämen ja tulevina kesinä sen rannoille pitää päästä uudelleen.






Käytiin totta kai kylpylänkin puolella pariin kertaan ja siellä meitä odotti sirkusteemainen kylpylä suihkulähteineen ja vesiliukumäkineen. Kylpylä oli todella täynnä lapsiperheitä, mutta mahduimme silti hyvin uiskentelemaan siellä. Kylpyläalue on suht pieni, mutta sieltä löytyy kyllä monipuoliset altaat ja kivasti tekemistä. Meidän suosikki oli virtaava allas sekä esitykset, missä vesi suihkusi musiikin tahdissa.

Sää suosi meitä ja saatiin viettää kaunis viikonloppu kylpylässä ja sen upealla piha-alueella. Kaikinpuolin tykättiin hotellista ja olisi kiva mennä sinne myös sesongin ulkopuolella, jolloin ehkä altaissakin olisi vähemmän kuhinaa.


Mitä kaikkea Lappeenrannassa voi tehdä?


Hotellin lisäksi löydettiin Lappeenrannasta kaikkea muutakin kivaa tekemistä. Tykättiin ihan vaan kävellä kaupungilla, kun Samulin sisko toimi meille oppaana ja esitteli paikkoja. Lappeenrannan satama on todella kaunista paikkaa ja sieltä löytyy myös Lappeenrannan kuuluisa hiekkalinna ja se oli kyllä todella upea! Hiekkalinnan vieressä oli lapsille keinukarusellia, pomppulinnaa yms. ja ei todellakaan ollut hinnalla pilattu moinen, joten viihdyttiin satamassa aika pitkä aika.






Jos on liikkeellä autolla, kannattaa ilman muuta hieman ajella ympäriinsä, sillä maisemat on tosi kauniit. Me ajettiin pieni lenkki Vehkataipaleen ja Taipalsaaren kautta ja matkalla oli huikeita siltoja saarelta toiselle ja sellaista upeaa Suomi-maisemaa. 

Holiday Club Saimaa sijaitsee lähellä Imatran keskustaa, joten piipahdimme myös Imatralla ihailemassa Imatrankoskea sekä patoa. Oli kyllä jylhät koskimaisemat ja suosittelen vierailemaan alueella. Takaisin tullessa käytiin ihmettelemässä myös Saimaan kanavaa ja osuttiin paikalla juuri täydelliseen aikaan ja päästiin näkemään miten iso laiva laskeutui kanavasta läpi, se oli kyllä todella jännä niin meidän aikuisten kuin Alisankin mielestä.




***


Itä-Suomi on meille hieman tuntemattomampaa seutua, mutta ehdottomasti mennään uudelleen joskus ja tutustutaan paremmin seutuun. Vitsailin jo leikilläni, että haluaisin Saimaan rannalta mökin, harmi vaan, että ei taida talous ja aikataulu antaa myöden moiselle projektille, mutta ainahan sitä saa haaveilla. :D

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä. Täytyykin pitää mielessä tämäkin vaihtoehto, kun syksyn viikonloppureissua suunnittelemme!

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)