sunnuntai 12. elokuuta 2018

Näitä asioita rakastan viikonlopussa

Rakastan viikonloppuja. No kukapa ei! Ihan erityisesti rakastan täysin vapaita viikonloppuja. Joskus on kivaa, että on puuhaa ja meininkiä viikonloppuisin, mutta välillä parhaalta tuntuu ne aikatauluttomat viikonloput.


***


Näissä viikonlopuissa rakastan......kun voin aamulla herätä ilman herätyskelloa. Alisa nousee yleensä itsekseen ja katsoo lastenohjelmia. Itse herään ja nousen yleensä viimeistään yhdeksältä. Siihen mennessä olen nukkunut hyvät yöunet, mutta silti on vielä aamu. En halua "tuhlata" viikonloppua nukkumalla erityisen pitkään.

...avata ovet ja ikkunat ja antaa kodin tuulettua.

...juoda rauhassa aamukahvia yöpuvussa. Mun pyjamat on yleensä sellaisia enemmän oloasuja ja joskus kekkaloitten sellainen päällä pitkälle päivään. Muutenkin viikonloput vietän ennemmin verkkareissa kuin farkuissa.

...valmistaa ruokaa rauhassa ja sitten nauttia siitä koko perhe yhdessä. En jaksa valmistaa viikonloppuna juurikaan sen erikoisempia ruokia kuin arkenakaan, mutta yhdessä syöden tavallisestakin ruoasta tulee juhlaruokaa. Me ehditään arkisin todella harvoin syödä ruoka yhdessä, joten viikonloppuna se on erityisen tärkeää.
...siivota ja järjestellä jotain "tyhjänpäiväistä." Meillä ei edelleenkään vietetä erikseen siivouspäiviä, mutta viikonloppuisin on parasta tehdä niitä pieniä järjestelyitä, joita yleensä arkisin jaksa tehdä. Viime aikojen projekteja ovat olleet esimerkiksi vaate-, kuiva-aine-, siivous- ja roskiskaappien järjestely. Lisäksi tykkään viikonloppuisin pestä pyykkiä ja vaihtaa lakanat. Eilen inspiroiduin järjestelemään pakastimen, nyt tiedän taas mitä kaikkea siellä on!

...suunnitella ja tehdä reissun ruokakauppaan . Meillä käydään edelleen kerran viikossa kaupassa ja yleensä se on sunnuntai. Ensin on kiva rauhassa käydä kaappeja läpi ja katsoa mitä puuttuu. Suunnittelen yleensä kauppalistan valmiiksi ja sitten käymme rauhassa kaupassa. Meille riittää hyvin läheinen S-market tai Lidl. Spesiaalit jutut on sitten toki haettava erikseen, itse en nauti isoista kauppakeskuksista ja suurista ruokakaupoista, joten käyn niissä todella harvoin.

...rakastan ottaa pieniä lepohetkiä. Koska ei ole aikatauluja, teen yleensä niin että teen jonkun asian loppuun ja sitten otan vastaavasti hetken lepoa. Ei käy viikonloppu liian rankaksi.

...pitkiä leikkihetkiä lastenhuoneessa. Miten olisi esimerkiksi barbien kesäjuhlat?
...rakastan illalla laittaa television pyörimään ja lopulta nukahtaa sohvalle. Meillä nukutaan sohvalla suht usein viikonloppuisin ja oikeasti tykkään siitä! Hyvät nukkumisominaisuudet on myös tärkeä kriteeri sohvan valinnassa.


***


Tähän asti meidän viikonloppu on ollut just tällainen! Kelikin on ollut täydellinen: aurinkoa, mutta ei hellettä. Ihana tuuli tekee ilmasta just täydellisen! Näistä viikonlopuista ammentaa niin paljon voimaa kiireisimpäänkin arkeen. Nautitaan täysillä viikonlopusta! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)