torstai 16. elokuuta 2018

Kuukauden ruokahaaste!

Meidän kesä täyttyi hyvin pitkälle grillailusta, salaateista ja fiiliskokkailusta. Nyt arjen alettua on ollut pakko taas virittäytyä astetta suunnitelmalliseksi. Kesällä en ehkä kertaakaan muistanut tehdä kauppalistaa, mutta nyt aion jälleen ottaa listat käyttööt!

Istuinkin viikonloppuna hetkeksi koneen äärelle kynän ja paperin kanssa, päätin haastaa itseni ja valita kuukauden ruokalistalle sellaisia ruokia joita meillä ei ole koskaan tehty tai joita ei olla syöty pitkään aikaan. Yllätyin, miten monia ns. perusruokia meillä on jäänyt tekemättä. Ihan liian usein ruokalistalle päätyy samoja ruokia.

Itse pääsen toki aika helpolla, kun me ollaan tällaisia sarjasyömäreitä, eli meillä syödään yleensä useampi päivä samaa ruokaa, joten mun ei tarvitse arkiviikolle suunnitella kuin 2 ruokaa ja viikonlopulle 1-2 ruokaa riippuen siitä miten ollaan kotona.

Ajattelin jakaa teille mun arkiviikon suunnitelmat, jospa niistä olisi apua ja uusia ideoita myös teille! Reseptit on valittu kriteerein helppo, nopea ja edullinen.

Arkisafkat:

Carbonara-pastavuoka
Tuoreherne-parsakaalikeitto
Jauheliha+makaronipata fetalla ja valkosipulidipillä
Sipulikeitto
Lohi-pinaattilaatikko
Italianpata
Nakkistroganoff + peruna
Palermonpasta
Bataattikeitto
Liha-perunasoselaatikko
Pekonipasta


Ai mistä huomaa syksyn lähenevän? No siitä, että pastaruoat lisääntyy ruokalistalla! Mä rrrrakastan erilaisia pastoja ja ne uppoo hyvin myös Samulille ja Alisalle. Lisäksi pastaruokia on helppo tehdä kerralla isompi satsi ja sen maku ei juurikaan muutu lämmitettäessä uudelleen.




Arkiruokien lisäksi suunnittelin myös viikonloppuruokia sekä vähän vaihtelua iltapaloihin. Iltapaloja en suunnitellut joka illalle erikseen ja muistin pari herkullista iltapalaa lapsuudesta. Viikonlopuille suunnittelin sitten vähän erilaisia ruokia. Ihan joka viikonloppu ei olla kotona ja muutenkin meillä on pari kisareissua, eli viikonloppuruokien tulisi olla joko nopeita valmistaa tai sitten tehtävissä etukäteen. Tässä mun suunnitelmat:

Tortillapizzat
Kinkku-ananas pizzakka
Feta-pinaattipiirakka
Vispipuuro
Tomaatti-mozzarella uunileivät
Uuniperunat ja katkaraputäyte
Marjakiisseli + maitokiisseli
Ruokaisa salaatti esim. pastasalaatti tai Nizzansalaatti
Itse tehty perunasalaatti + hot dogit
Grillijuhlat


Helpottavaa, että kuukauden ruokalista on nyt suunniteltu ja voin vain keskittyä ruoanlaittoon. Kiva kokeilla taas vanhoja tuttuja sekä täysin uusia reseptejä. 



Haastan teidät kaikki kokeilemaan ainakin paria ihan uutta reseptiä! Ihanaa vaihtelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)