maanantai 17. heinäkuuta 2017

Terveiset pohjoisesta!

Kuten aikaisemmin puhuin, kesälomareissua pukkasi taas viikonlopulle. Loman jälkeinen työviikko meni nopeasti, kun torstaina iltapäivällä meillä oli tarkoituksena startata kohti Lappia.

Lappi ja tarkemmin Pello ovat kuuluneet meidän kesäsuunnitelmiin jo monena vuonna siellä ajettavien kisojen vuoksi. Tänä vuonna saatiin jännittää aika pitkään reissun onnistumista, koska ei ollut täysin varmaa saanko lomaa töistä. Perjantai kuitenkin saatiin järjestettyä vapaaksi ja luokka missä itse kilpailen, ajettiin juuri perjantaina.

Torstaina Samuli ja Alisa hakivat mut töistä kyytiin ja lähdimme kohti pohjoista. Matkalla poimimme kyytiin myös äitini, joka myös lähti reissuun mukaan. Isäni ja siskoni perheineen olivat jo lähteneet edeltä, joten lähes koko perhe oli matkalla mukana.
Itse ajoin alkumatkasta kunnes siirryin takapenkille tarkoituksenani nukkua kisakoitosta varten. Matka kesti yli kymmenen tuntia ja perillä olimme vasta aamuyöllä. Kovin hyvin auton takapenkillä ei uni tullut, mutta mökin pehmoisessa sängyssä uni maistui enemmän kuin hyvin sen muutaman tunnin ajan, mitä nukkumiseen enää jäi.

Olimme vuokranneet tuttavien kanssa omakotitalon läheltä kisapaikkaa. Olemme yöpyneet paikassa aikaisemminkin. Pitkien kisapäivien jälkeen ulkosauna teki tehtävänsä ja olinkin joka ilta valmis nukkumaan lähes yhtä aikaa Alisan kanssa.

Itse kisoista ei meille tällä kertaa jäänyt mitään kerrottavaa tekniikkamurheiden ja epäonnen saattelemana, joten enemmän tämä reissu meni lomamatkana. Loukkasin myös käteni hieman kisoissa, mutta onneksi lepo auttoi ja eilen käsi oli jo suhteellisen hyvässä kunnossa.

Loppua kohden kelikin parani ja sain laittaa myös shortsit ja topin päälle. Sunnuntaina oli ajoittain jopa kuuma ja häärusketuskin alkaa olemaan hyvällä mallilla.  Itikat kiusasivat etenkin Alisaa, mutta onneksi allergialääkkeistä saatiin siihenkin apu.

Shoppailtuakin tuli hieman Ruotsin puolella sekä Pellon Vihreällä pysäkillä Seita shopissa. Olen tilannut aikaisemmin heidän verkkokaupastaan tuotteita, mutta ehdottomasti kannattaa poiketa tässä ihanassa kaupassa jos olette ohikulkumatkalla. Itse löysin Alisalle Vimmaa -50% alennuksella ja putiikki oli muutenkin täynnä lastenvaatteita sekä sisustustavaraa. 
Takaisin päin lähdimme ajelemaan jo heti sunnuntaina iltapäivällä, sillä mun oli ehdittävä jo tänään maanantaina töihin puoliinpäiviin. Sen verran päätimme kuitenkin lomareissusta ottaa irti, että Pello-Haaparanta välin ajoimme vaihteeksi Ruotsin puolta, eli ulkomailla tuli käytyä taas! ;) 

Minä ajelin taas alkumatkasta tovin ja loppumatkan vuorottelivat äitini Samulin kanssa. Itse yritin hieman lepäillä takapenkillä, sillä kotona olimme vasta aamuyöllä. Raskaitahan tällaiset reissut ovat, mutta toisaalta, meillä on näihin jo aika hyvin totuttu.

Hieman harmittaa, että reissu toteutettiin tänä vuonna näin tiukalla aikataululla, eikä aikaa jäänyt matkalla pysähtelyyn tai muuhun sen kummemmin. Ensi vuonna kesälomani pitäisi ajottua heinäkuulle, joten toivottavasti ehtisimme tehdä lomareissun Pelloon vähän pidemmällä kaavalla.

Meillä oli kuitenkin mukava porukka reissussa, joten se kyllä teki reissusta varsin kivan. Ystävät, joiden kanssa vuoden mittaan tulee paljon kierreltyä eri puolilla maata, ovat huippuja. Hyvässä seurassa surkea kisamenestystkään ei tunnu niin pahalta. Apua ja kannustusta saa puolin ja toisin.

Ensi kesänä otetaan taas nokka kohti Lappia ja kuka tietää paremmalla onnella!


Väsyneet terkut näin viikon alkuun, mutta kivaa viikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)