sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Ilmaista kesätekemistä Turussa: Kuralan kylämäki

Me ollaan Alisan kanssa ehditty lomalla tekemään vaikka mitä! Silti ei olla vielä konkurssissa, koska olemme todella paljon hyödyntäneet ilmaisia kesätekemisiä. Tällä kertaa esittelen teille ihanan kohteen täällä Turussa. Suosittelen lämpimästi, jos liikutte täällä suunnalla.
Kuralan Kylämäki nimensä mukaisesti vanha kylä, joka on alkanut muotoutua jo rautakaudella. Kylässä on parhaimmillaan ollut kuusi taloa, joista nyt on enää jäljellä neljä. Nykyisistä päärakennuksista vanhimmat ovat 1800-luvulta, mutta ainakin yksi aitoista on 1700-luvulta.

Nykyään Kylämäki toimii museokohteena, missä voi tutustua kiinnostavalla tavalla entisaikoihin ja historiaamme. Itse olen suuri historian rakastaja, joten viihdyin Kylämäessä enemmän kuin hyvin.

Kylämäki on tehty mahtavalla tavalla lapsia ajatellen, aitauksissa on kotieläimiä ja lähes kaikkiin esineisiin saa koskea. Makuukammarissa voi leikkiä vanhoilla leluilla, pyykkiä voi pestä pihalla, kyläpuodissa saa leikkiä. Todella mielenkiintoisella tavalla lapsi pääsee itse kokeilemaan miten asiat ennen tehtiin ja siinä samalla myös aikuinen pääsee ihastelemaan täydellisesti lavastettuja ja entisöityjä tiloja.


 


Meidän viime vierailulla Kylämäessä  valmistettiin saippuaa ja pestiin Iso-Kohmon talon mattoja. Mäellä oli myös työntekijöitä näyttelemässä tunnelmaan sopien vanhan ajan ihmisiä, miksi mä en hakenut tänne ikinä kesätöihin!? Mun unelmien työpaikka!

Meillä oli mukana omat eväät ja eväspaikkoja pöytineen löytyi runsaasti. Alueella on myös kahvila ja hyvät vessat.

Vanhat rakennukset tavaroineen ja pihoineen lumosivat ainakin minut ja Alisakin viihtyi loistavasti. Alue on myös sen verran monipuolinen, että kokemista riittää useammallekin kerralle. 


Oletko sinä käynyt Kylämäessä? :)

5 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen paikka, saat mut sinne viedä joskus

  VastaaPoista
 2. Onpa upeita kuvia!

  On kyllä tosi ihana paikka ja yritetään siellä aina välillä käydä.
  Se kahvila on myös tosi tunnelmallinen.

  Lapsille tuolla riittää leikkipaikkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin riittää, voi siis huoletta käydä useamman kerran kun tekemistä riittää! :)

   Poista
 3. Kiitos näistä turun seudun vinkeistä! Olemme lasten kanssa täällä kesälomareissulla ja aiomme käydä täälläkin paikassa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos näistä on ollut hyötyä! Suosittelen paikkaa lämmöllä! :)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)