torstai 6. heinäkuuta 2017

Historian havinaa: Brinkhallin kartano

Kesävinkit jatkuu! Jos nautit kauniista kartanomiljööstä ja historian havinasta, voin suositella Brinkhallin -kartanoa Turun Kakskerrassa. Kakskerta on osa Turun kaunista saaristoa, mutta sinne pääsee kuitenkin autolla. Ehkä tunnistatkin kartanon, sillä televisiosarja Hovimäki on kuvattu täällä!

Brinkhall


Hovimäki oli yksi suosikeistani ja juuri talvella luin kirjat jälleen kerran kannesta kanteen. Siksi olin päättänyt, että tänä kesänä menen käymään Brinkhallissa. Se oli yksi haaveistani ja nyt se on toteutettu. Kartanoa on viime vuosina kunnostettu ja kunnostetaan edelleen.

Alueella oli suht hiljaista, vain muutamia vierailujoita meidän lisäksi. Kun sulki silmät, melkein kuulin kavioiden kopseen pitkin kartanolle johtavaa hiekkapolkua pitkin läpi omenatarhan.


Brinkhall

Brinkhall


Kartanoon olisi päässyt tutustumaan myös sisälle, mutta jätin sen aikuisten kera toteutettavaksi, sillä haluan keskittyä siihen kunnolla, enkä juosta Alisan perässä. Varsinaiseksi lapsiperhekohteeksi en siis Brinkhallia väitä, vaikka me alueella viihdyimmekin. Ostin kahvilasta kahvin ja jätskit meille ja jäätelön varjolla pystyinkin kiertelemään pitkin puutarhaa, Alisa kun nätisti söi jäätelöä.


Brinkhall

Brinkhall


Kartanolla on laaja puutarha ja osaltaan se on todella satumainen paikka lampineen ja vanhoine tammineen. Itse nautin todella paljon kuljeskelusta kartanon mailla, nähtävää jäi myös tuleville kerroille, koska Alisaa en viitsinyt kovin pitkälle viedä.


Brinkhall

Brinkhall


Koska alueen kunnostus on vielä kesken, odotan mielenkiinnolla mitä tulevaisuudessa on luvassa. Minulle tuo alue oli todellakin enemmän kuin pelkkä kartano ja se vei sydämeni täysin. 


Brinkhall

4 kommenttia:

  1. Oi, ihana paikka varmasti! Itsekin oon kirjat lukenut ja sarjan katsonut, täytyisi päästä kyllä käymään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti! :) Etenkin juuri jos sarja on tuttu. :)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)