perjantai 16. syyskuuta 2016

Mustikka-jogurttipiirakka + viikonloppusuunnitelmia

Tykkään leipomisesta ja kokeilen mielelläni erilaisia reseptejä. Tykkään etenkin leipoa silloin kun meille on tulossa vieraita, jotta mun ei tarvitse syödä kaikkea itse. Niimpä sain eilen hyvän syyn leipoa, kun meille tuli kaveriperhe kyläilemään. Aikataulu oli rajallinen työpäivän jälkeen, joten leipomuksen tuli olla helppo ja nopea valmistaa. Lähdin kehittelemään piirakkaa mustikan ja jogurtin ympärille, mistä lopulta syntyi tämä piirakka.


POHJA
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2  tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita
2 munaa
1 dl bulgarian jogurttia
TÄYTE
200g mustikoita
1  rkl perunajauhoja
1 muna
2 dl bulgarian jogurttia
½  dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Pohjan kaava on perus, eli ensin kuivat aineet sekaisin ja tämän jälkeen lisätään joukkoon munat, sulatettu voi ja jogurtti. Taikina on melko löysää kaadettaessa piirakkavuokaan. Myöskään täytteen valmistaminen ei ole mitään rakettitiedettä, ensin sekoitetaan mustikat ja perunajauhot ja kaadetaan pohjan päälle. Lopuksi sekoitetaan loput täytteen aineista ja kaadetaan marjojen päälle. 30min 200 asteessa uunissa ja piirakka on valmis! Helppoa, nopeaa ja takuulla hyvää! :)


Taas on yksi arkiviikko taputeltu ja on viikonlopun aika. Mihin tää aika oikein menee!? Tänä viikonloppuna meillä on kuitenkin luvassa ihan erityistä ohjelmaa. Menemme nimittäin Samulin kanssa kahdestaan kylpylähotelliin yöksi. Toivottavasti olisi hyvä sää, nimittäin kylpemisen ja hyvän ruoan lisäksi haluaisin käydä ulkoilemassa kauniissa Ruissalossa. Kauaksi kotoa emme siis ole lähdössä, mutta pieni irtiotto on kuitenkin luvassa. Alisalla on kotona sillä välin kissanpäivät kun häntä hoitamaan on tulossa mummi ja vaari, sekä pikkusiskoni eli Alisan kummitäti. Tiedän myös, että Alisalle on luvassa yllätys kun mummi tuo hänelle ihan ikioman potkupyörän. Alisa on monessa kaupassa ihaillut potkupyöriä, mutta aikaisemmin ei ole löytynyt hänelle tarpeeksi pientä, mutta nyt vihdoin hän pääsee potkuttelemaan.

Ihanaa viikonloppua! Jos ehditte niin testatkaa tätä raikasta mustikka-jogurttipiirakkaa! :)

2 kommenttia:

  1. En oo jotenkin tajunnut ajatellakaan, että piirakkaan voisi laittaa jugurttia, kun on tullut vaan käytettyä rahkaa tai kermaviiliä. Täytyy koittaa joskus näinkin!

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)