sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Synttärijuhlien suunnittelua

Ensi viikonloppuna meillä juhlitaan Alisan 2-vuotissynttäreitä. Viime vuonna käynnistin juhlien suunnittelun hyvissä ajoin, mutta tällä kertaa juhlat pääsivät vähän yllättämään ja olen nyt vasta aloittanut suunnittelun.

Vieraat sentään saatiin kutsuttua, tosin mitään kutsukortteja en askarrellut, perus tekstiviesti toimitti kutsun virkaa. Viime vuonna meillä oli teemavärinä musta-valkoinen ja keltainen. Tänä vuonna arvoin sirkusteeman ja hempeän välillä ja Samulin pienellä avustuksella päädyin hempeän vaaleanpunaiseen. Viimevuonna taisin sanoa, että meille ei mitää vaaleanpunaisia synttäreitä tule, mutta mitenkäs tässä näin kävi...xD

Tykkään järjestää juhlia, kuten täälläkin olen kertonut, mutta en aio ottaa mitään stressiä synttäreistä.
Koristeita tilasin Pop-up kemuista teemaväriin sopivasti. Koristeiden virkaa toimittavat pääasiassa ilmapallot, joten Samulilla on mukavaa puuhaa perjantai-illalle. Suosiolla otin taas myös kertakäyttöiset astiat, koska tiskiä tulee muutenkin.
Tarjottaviksi olen hieman miettinyt tietenkin täytekakkua, ensimmäistä kertaa ajattelin kokeilla sokerimassalla kuorruttamista, mutta varaan kaappiin varmuudeksi kermaa, jotta saan katastrofin häämöttäessä edes jollain koristeltua kakun. Lisäksi mietin jonkun helpon juustokakun ja voileipäkakun tekemistä. Rinnalle jotain valmiita karjalanpiirakoita tai muuta vastaavaa helppoa. Olen itse perjantaina iltavuorossa, joten se rajoittaa aikataulua entisestään. Uskon kuitenkin, että jakamalla leipomista muutamalle päivälle ehdin hyvin valmiselemaan tarjottavat. Siivoushommat ajattelin usuttaa Samulille, vaikka turhaa se on hirveästi puunata, koska juhlien tiimellyksessä siivottavaa syntyy joka tapauksessa.

Jotta juhlien valmistelu olisi mahdollisimman sujuvaa, listasin muutaman kohdan, joita itse pidän tärkeinä:

*Tarvikkeiden listaus, jotta muistaisi ostaa ja hankkia kaiken tarpeellisen.*
*Omalle taitotasolle sopivat tarjottavat.*
*Apujoukot tarvittaessa.*
*Realistiset tavoitteet.*
*Rento meininki.*

Ensi lauantaina nähdään sitten, miten nämä juhlat onnituu! :)

1 kommentti:

  1. Ihanan näköisiä koristeita ja kerttis-astioita! :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)