keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Uusi lastenhuone

Meillä on viimeisen parin viikon aikana tehty hieman remonttia kun isäni on ollut Turun seudulla töissä ja majoittunut meidän vierashuoneessa. Iltaisin hän on paikkaillut ja siistinyt meidän seiniä ja tehnyt muita pieniä fixailuja. Tämä on sellaista helppoa remonttia, mistä minä tykkään! Minä en nimittäin ole tehnyt yhtikäs mitään! Siirrellyt huonekaluja korkeintaan! :D


Viime viikolla saimme (siis isäni sai) suurimman remppakohteen valmiiksi, nimittäin Alisan huoneen. Nyt meillä on ihana uusi lastenhuone ja tykkään siitä hurjasti. Kirjoittelinkin aiemmin suunnitelmistani lastenhuoneen suhteen ja aika hyvin ne toteutuivatkin. Suunnitelmistani pääset lukemaan TÄÄLTÄ!

Suunnittelu lähti mintunvihreästä sekä anopin virkkaamasta keltaisesta matosta, jonka halusin edelleen sopivan sisustukseen. Aikaisemmassa kodissahan lastenhuone näytti TÄÄLTÄ!.

Olin jo aikaisemmin ihastellut Majvillan tapetteja ja lähdinkin etsimään heidän valikoimasta mieleistä tapettia. Päädyinkin lopulta tähän vaaleanpunaisella pohjalla olevaan Kirsikkatarha-tapettiin. Tapetista löytyvät myös ne toivotut keltainen ja minttu. Hassua kuinka mieli muuttuu, ennen en todellakaan osannut kuvitella haluavani vaaleanpunaista seinille. Kiitos Toijalan Värikaupalle nopeasta toimituksesta ja tapetin tilauksesta toiveideni mukaan. :)
En kuitenkaan halunnut tuota tapettia joka seinälle, koska pelkäsin sen tekevän huoneen liian rauhattomaksi ja ennestään kapean huoneen vieläkin kapeamman näköiseksi. Niimpä päädyimme tapetoimaan kirsikkatarhalla toinen pitkistä seinistä sekä yksi lyhyempi seinä, minusta siitä tuli todella kiva näin. Tälle kirsikkatarhalle piti kuitenkin etsiä kaveriksi jokin toinen tapetti ja se oli sitten hieman haastavampaa. Vaalea tapetti, ilman kuviota oli jokseenkin hankalaa löytää tai löytyihän niitä, mutta ei sellaista mikä olisi miellyttänyt silmää. Kiersimme useamman kaupan jotta löysimme oikean tapetin.

Onneksi lopulta löysimme hyvän mallin jota päädyimme ottamaan myös eri värisenä makuuhuoneeseemme, missä on tarkoitus uusia yksi seinä. Tämä Alisan huoneeseen valittu tapetti ei ole puhtaan valkoinen vaan taittaa hieman harmaaseen ja beigeen, mielestäni se sopii kivasti huoneeseen.


Säilytyskalusteiksi meille valikoitui IKEAN STUVA-sarjaa. Meillä on nyt Alisalle korkea vaatekaappi sekä matala penkki lelujen säilytykseen. Myös sänky ostettiin samasta paikasta. MINNEN sänky on ihana rautasänky ja Alisa on hyvin siirtynyt nukkumaan siinä pinnasängyn jälkeen. Raitamatto valikoitui H&M valikoimista ja tuo keltainen on tosiaan anopin käsialaa. Muuten huoneen kalusteet ovatkin edellisestä kodista. Tuon pöydän ajattelin vielä vaihtaa valkoiseksi, koska muutkin kalusteet ovat valkoisia. Hauska muuten, kuinka tuo ÄITINI vanha ruutuviltti sopii Alisan huoneen väreihin kivasti.

Sisustustavaraa on tullut hommattua monenlaista, kuten nämä ihanat valot! Seinille on tarkoitus löytää hyllyjä, jotta tavarat saa siistimmin esille. Seinille on myös tarkoitus laittaa tauluja viimeistelemään ilmettä. Verhot ja kattovalaisinkin puuttuvat, joten vielä on hankintalistalla mittaa, mutta nyt meillä on uusitut seinät, joiden ympärille lähteä rakentamaan sisustusta. 


Aikamoisen muodonmuutoksen koki Alisan huone, mutta tykkään siitä kyllä hirveästi ja Alisakin kehui, että vaari teki hienot tapetit! :D

Nyt meillä on fixailtu olohuoneen seiniä ja paikattu rumia reikiä seinässä. Tällä viikolla pitäisi myös makuuhuoneemme valmistua. Sitten onkin remontti toistaiseksi ohi, joskus ajattelimme sitten vielä uusia vierashuoneen, mutta se ei taida ehtiä nyt tähän saumaan.

Mitäs pidätte Alisan uudesta huoneesta? :)

4 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)