tiistai 2. elokuuta 2016

Uusi elämä: oivalluksia, onnea ja pettymyksiä

Täällä sitä vierellään kesäloman ensimmäisiä päiviä ja ensimmäisiä päiviä uudessa ihanassa kodissa.

Muutto meni aika kivuttomasti, kiitos meidän perheille, jotka olivat suurena apuna. Kolmessa tunnissa saimme tavarat siirrettyä ja vanhankin asunnon vielä siivottua, ei huono! Muuttopäivänä loppuaika menikin tavaroita purkaen ja Samuli raukalla huonekaluja kooten.

En tykkää asua kaaoksen keskellä joten siksi mun oli raivatava ja siivottava niin sunnuntaina kuin maanantainakin vielä. Nyt tavarat alkavat olla oikeilla paikoillaan ja saadaan keskittyä enemmän sisustuksen viilaamiseen.

Pettymyksiltä ei olla kuitenkaan vältytty, nimittäin kun ensimmäistä kertaa näin asunnon tyhjänä, meinasi itku päästä! Monessa paikkaa oli jälkiä seinissä ja rumia ruuvinpaikkoja, karmeimpana lack-hyllyjen jättämät reiät suoraan sen kohdan yläpuolella johon oli tulossa uusi hieno tv-tasomme.

Olin pettynyt itseeni, kuinka olin ollut niin sokea kun kävimme asuntoa katsomassa? No äitini ja Samuli lohduttivat minua, että kuinka olisimmekaan voineet nähdä niitä kun niissä oli tietenkin ollut tauluja, kelloja, hyllyjä ja muita huonekaluja edessä. Jäljethän ovat tulleet normaalista elämästä.

Yönä ennen muuttoa valvoin ja mietin, entä jos en pidäkään asunnosta ja kaikki suunnitelmamme menevät pieleen.


Kun sitten lopulta pääsimme uuteen kotiin isäni katseli seiniä ja totesi, että ei ole syytä huoleen, homma käy käden käänteessä. Isäni lupasi tulla tapetoimaan ja laittamaan Alisan huoneen seinät kuten oli sovittukin ja samalla reissulla hän paikkaa ja maalaa olohuoneen kaksi valkoista seinää. Ei siis paha! Myöhemmin laitamme vielä yhden seinän makuuhuoneesta kuntoon sekä vierashuoneen seinät. Niin pettymys vaihtui innoksi, saanpahan mieleiset ja ehjät seinät! :)

Muutama muukin pettymys koettiin kun makuuhuoneen suunniteltu järjestys ei tulekaan onnistumaan (kannattaa ostaa huonekalut mittaamatta), mutta vaihtoehtoisesta järjestyksestä tulee varmasti oikein hyvä. Lisäksi Lokki-valaisimeni odottelee vielä paketissa, koska osa valaisimien paikoista kaipaa pientä muutosta. Samulin kaveri on tulossa vilkaisemaan niitä sähkömiehenä, niin saadaan loput valaisimetkin kattoon ja muutenkin säädettyä valaistusta paremmaksi. Tämän jälkeen lokkikin pääsee liihottelemaan ruokapöydän päälle.

Olen huomannut, että nyt kun kyseessä on oma asunto, tulee katsottua monia asioita ihan eri kantilta. En malta odottaa mitä kaikkia parannuksia saadaankaan tehtyä vaikka isompaan remonttiin ei ole tarvetta. Ties mitä nikkareita ja viherpeukaloita meistä kuoriutuu, Samuli suunnittelee jo aidan ja portin kunnostamista ja itse suunnittelen lapion ostamista, että voin tehdä pieniä muutoksia pihalla. Kyllä vain kaikki perheenjäsenet, sukulaiset, ystävät ja työkaverit sekä muut tutut, kuulitte oikein! Aion ruveta pihahommiin, siis niihin hommiin joita mainostin vihaavani! Moni homma jää toki ensi kevääseen, mutta eiköhän tänä kesänä ja syksynä vielä jotain ehditä tekeen. :)

Kesäloman alku on mennyt kaaosta selvitellessä, mutta eiköhän tässä pian vauhtiin päästä! Alisa on innoissaan kun pääsee omalle pihalle leikkimään ja ajamaan mopolla. Tänäkin aamuna hän veti kumpparit jalkaan heti herättyään ja meni sateen kastelemalle terassille tepsuttelemaan ja tutkimaan. Kieltämättä, en mäkään kyllästy tähän olohuoneesta avautuvaan näkymään!


Juuri nyt ajatukset ja monet postauksetkin keskittyvät tähän asuntoasiaan, joten pahoittelut niille, joita aihe ei niin paljon kiinnosta. Lupaan ottaa muutkin aiheet taas mukaan pian! :)

Ihanaa alkanutta elokuuta! <3

1 kommentti:

  1. Onnea uuteen kotiin! Kyllä elämisestä aina jää jälkiä, miten paljon se on aina hlökohtaista. Onneksi on osaava isä! Ihana terassi teillä....

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)