maanantai 22. elokuuta 2016

Paluu arkeen

Niin se vain kesäloma loppui ja tänään oli aika palata takaisin töihin. Töihin palaaminen aiheutti hyvin ristiriitaisia tunteita. Toisaalta ihanaa palata töihin ja nähdä työkavereita, toisaalta taas arki ja Alisan päiväkotiin meno hieman suretti.

En voi väittää, että lomailu olisi ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, kiitos välillä vierailevan esiuhman, mutta kyllä kotona olo Alisan kanssa oli taas ihanaa aikaa. Etenkin kun pyrimme minimoimaan aikataulut ja vain olimme suurimman osan ajasta, loman tarkoitushan on lomailla, ei suorittaa.


Muuttomme takia Alisa vaihtoi toiseen päiväkotiin ja viimeisellä lomaviikolla kävimmekin muutamana päivänä totuttelemassa ja Alisa viihtyi uudessa hoitopaikassaan. Hieman jännitin miten hoitoon paluu sujuu näin melkein kolmen kuukauden loman jälkeen. Huoleni oli kuitenkin ihan turha! Ensimmäinen kommentti, jonka hän päiväkodista kertoi: "oli hyvää ruokaa!" Ja varmasti näin onkin, koska päiväkodissa tehdään ruoka kodinomaisesti itse. Kyseessä on muutenkin vain 12 lapsen päiväkoti ja olen onnellinen, että Alisa sai juuri sieltä paikan. 

Arkemme myös rauhottuu hieman koska Samulilla on nyt sen verran lyhempi matka Alisan päikkyyn, että hänkin ehtii hakemaan Alisan silloin kun itse olen iltavuorossa. Säätäminen vähenee siis huomattavasti, mutta tajusimme juuri vähän aikaa sitten, että nyt tarvitsemme toisen istuimen kun tähän asti olemme pärjänneet yhdellä. Onneksi kuitenkin ehdin tilaamaan meille istuimen ja se saapui heti seuraavana päivänä postiin, melko nopeaa etten sanoisi... :)


Syksy alkaa hiljalleen hiipimään ja samoin Alisan syntymäpäivät. Koti kaipaa vielä hieman viimeistelyä ja Samulilla on edessä viikon työreissu, jolloin joudun pärjäämään yksikseni. Luulen kuitenkin, että hälytän kotipuolesta hieman apuja, jotta saan Alisalle hieman lyhyempiä hoitopäiviä tai jopa vapaapäiviä tuolle viikolle. Kaikennäköistä onkin siis luvassa syksyä kohden ja toivottavasti arki lähtee sujuvasti rullaamaan niin uudessa kodissa kuin päikyssäkin. Iso muutos on myös se, että loman aikana Alisa oppi jo lähes kokonaan kuivaksi, nyt jännätään miten homma lähtee toimimaan päiväkodissa!

Kesälomaa kaivaten, mut syksyn pimeneviä iltoja jo hieman odottaen!
Joko teillä on palattu arkeen? :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)