torstai 18. elokuuta 2016

Arkisafkaa - Jauheliha-cannelonit cheddarkastikkeella

Arkisafkaa postaussarja saa pitkästä aikaa jatkoa! Tällä kertaa vuorossa jauheliha-cannelonit cheddarkastikkeella.

Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla lasagnea cheddarjuustolla. Mun mielestä jauhelihan ja cheddarin combo on pettämätön! Lasagnen sijaan päädyin tällä kertaa canneloneihin. Cheddarkastikkeen kanssa näistä tuli melko tuhtia tavaraa, joten montaa ei pysty syömään.


Tarvitset:
(4-5 annosta)

Jauhelihakastike

400g jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
½ kesäkurpitsa
1 sipuli
150g paseerattua tomaattia
2dl vettä
mausteita oman maun mukaan.

Cheddarjuustokastike

1 pkt cheddaria
2 dl kermaa

Tietenkin tarvitaan myös itse canneloneja ja päälle 100g paseerattua tomaattia.

Pilko sipuli pieneksi. Kuori porkkana ja raasta se sekä kesäkurpitsa raasteeksi. Kuullota sipulit ja lisää jauheliha ruskistumaan sekä raasteet. Mausta. Itse käytin suolaa, pippuria, valkosipulirouhetta ja paprikajauhetta. Lisää tomaatti ja vesi, anna hautua hiljalleen.

Kaada kattilaan kerma ja lisää cheddarit joukkoon. Keitä hiljalleen niin kauan, että juustot ovat sulaneet.


Aloita cannelonien täyttäminen jauhelihakastikkeella. Itse käytin apuna kapeaa ja pitkävartista vauvan lusikkaa. Asettele canneloonit vieretysten uunivuokaan ja kaada päälle cheddarkastike sekä loput tomaattisoseet. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Namskis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)