keskiviikko 31. elokuuta 2016

Taapero teatterissa - Turun Kaupunginteatteri: Tivoli

Sain kutsun osallistua Turun Kaupunginteatterin lastenmusikaali Tivolin ennakkonäytökseen ja bloggaajatapahtumaan. Tykkään käydä teatterissa, vaikka harvoin tulee käytyä, päätin siis ehdottomasti vastata kutsuun myöntävästi.

Kuva TÄÄLTÄ, Juha Harju ja Sam Sihvonen.
Suositusikä tälle musikaalille on neljä vuotta, mutta päätin ottaa riskin ja olla jonkin sortin masokisti, menin siis näytökseen yhdessä Alisan kanssa. Ajattelin Alisan ehkä jaksavan keskittyä 45 minuutin esityksen ajan. Varasin hänelle rasiaan viinirypäleitä ja smoothien hätävaraksi.

Totuttuun tapaan meille tuli hieman kiire ja parkkipaikan metsästyksen jälkeen juoksin taapero sylissä teatterille. Pahoittelut blogikollegoille, minä olin se yrmyinen hikipirkko! Paikalla oli onneksi myös tuttuja ja oli kiva nähdä pitkästä aikaa Kotona ja kaupungilla -blogin Katria.

Ennen varsinaista esitystä meille bloggaajille oli järjestetty erillinen tilaisuus, missä musikaalin ohjaaja-käsikirjoittaja Kimmo Virtanen kertoi meille hieman näytelmästään. Lisäksi saimme hieman kuulla myös Kaupunginteatterin tulevasta ohjelmistosta.

Ennen esitystä Alisa oli melko malttamaton ja olin 100% varma, että emme tulisi näkemään esityksen loppuaplodeja ja olinkin tyytyväinen kun saimme reunapaikat, siitä olisi helppo lähteä ulos jos taaperon hermo pettäisi. Lähes kaikki rypäleet oli syöty ennen esityksen alkua ja meikäläisen stressitasot senkun nousi. Taapero kieltäytyi myös istumasta omaan penkkiin, joten pidin häntä sylissä.

Kun esitys ja musiikki alkoi, istui taapero lähes hievahtamatta paikallaan. Oli kuin lapseni olisi yhtäkkiä vaihtunut aivan toiseksi. Välillä hän huudahti "possu" tai "heppa", mutta muuten hän todellakin keskittyi esitykseen ja nautti musiikista.

Itse esityksestä en voinut ottaa valokuvia, joten seuraavat kuvat on lainattu Turun Kaupunginteatterin kuvapankista. Kuvaaja: Otto-Ville Väätäinen.
Alisa oli sen verran pieni, ettei hän aivan ymmärtänyt esitystä kokonaisuudessaan, mutta vanhemmalle lapselle esityksen sisältö avautui varmasti paremmin. Lapsen tunteiden sallimista ja kieltämistä käsittelevä näytelmä oli antoisa myös itselleni näin äitinä.

"Tunne ol vähä ko ilmapallo, mitä enemmän sen antta paissu, sen holtittomammin se lentele kun siit päästä paine ja jos antta paissu liikka, se saatta niimpal kauhiast räjähtä." 
- Unikaveri Möttönen

Näytelmässä oli jokunen hieman pelottavampi kohtaus, meillä niihin ei tosin vielä reagoitu, koska Alisa tuskin ymmärsi "pelätä". Yksi pieni nyyhkytys kuitenkin saatiin aikaan! Nimittäin kun pelle rikkoi ilmapalloja! Alisaa suretti miksi pelle rikkoi kaikki ilmapallot. :)

Olin positiivisin fiiliksin näytelmästä ja iloisesti yllättynyt miten hyvin Alisa jaksoi koko näytöksen olla. Tivolin ensi-ilta on tänään ja täältä peukku kaikille lapsiperheille ja lapsenmielisille!

Oli kivaa käydä teatterissa Alisan kanssa, ensi kerralla suunnitelin kyllä meneväni Samulin kanssa kulttuuritreffeille. Sen verran kivaa ohjelmistoa oli syksyllä luvassa, TÄÄLTÄ pääsette kurkkaamaan löytyisikö teille sopivaa näytelmää.

Kiitos hurjasti Turun Kaupunginteatterille illasta ja ennakkonäytöksestä, me tykättiin! :)

3 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)