tiistai 9. elokuuta 2016

Äidin omaa aikaa

Jokainen kaipaa välillä omaa aikaa. Etenkin jokainen vanhempi tarvitsee välillä omaa aikaa. Usein sitä aikaa on helpoin järjestää illalla kun lapsi on mennyt nukkumaan.

Tällä hetkellä meillä on kotona melkoista hulinaa, vaikka olen kesälomalla. Meillä on taaperon kanssa menossa kuivaksi harjoittelua ja se tietää välillä hieman ylimääräistä pyykkäystä ja siivoamista. Lisäksi ihana uhmaikä nostaa päätään aina välillä. Kiltti ja rauhallinen lapseni muuttuu aikamoiseksi riiviöksi ja äiti on helisemässä.

Totta kai olisi mukavaa ottaa omaa aikaa iltaisin esimerkiksi harrastamalla, mutta tällä hetkellä säännöllinen harrastaminen ei taida olla mahdollista ja lisäksi vanhat harrastukset vievät riittävästi aikaa. Koska läheskään joka kerta ei ole mahdollista poistua kotoa viettämään omaa aikaa, yritänkin välillä rentoutua ihan kotioloissa.


Uusi koti tarjoaa uusia ulottuvuuksia, sillä pitkästä aikaa meiltä löytyy ikioma sauna. Pidän saunomisesta, mutta jokainen vanhempi ehkä tietää, ettei parivuotiaan taaperon kanssa ole kovin rentouttavaa käydä saunassa. Saunominen on siis oikeastaan vain suoriutumista. Taaperon nukahdettua on ihana vääntää sauna päälle ja nauttia yksin hiljaisuudesta ja lempeistä löylyistä. Saunomme toki Samulinkin kanssa yhdessä, mutta välillä on mukavaa olla ihan vain yksinään.

Edellisessä asunnossamme oli kylpyamme ja usein rentouduin kylvyn merkeissä. Nyt kylvyn tilalle on tullut sauna ja rentouttavaa on sekin. Itse en nauti kovin kuumista löylyistä, ennemminkin lempeän lämpöisistä.


Joskus on kiva tehdä myös erilaisia hoitoja iholle ja hiuksille. Itse en omista juuri mitään valmiita hius- tai kasvonaamioita, joten valmista tällaisia usein itse. Hiuksille yksi suosikkini on oliiviöljy+sokeri. Hoitoa ei kannata tehdä jos on seuraavana aamuna aikainen herätys, sillä joskus hiukset saattavat jäädä hoidon jäljiltä öljyisiksi ja vaativat uudelleen pesun. Huolellinen pesu tarpeeksi lämpöisellä vedellä kuitenkin usein riittää. Öljysokeri-hoidon jälkeen etenki hiuspohja voi paremmin. Itselläni on todella paksut hiukset ja siksi hiuspohja kuivuu helposti. Kotitekoinen hoito auttaa.


Ihon kuorintaan löytyy useita eri vaihtoehtoja ruokakaapista, tällä kertaa päädyin kahvinporoihin. Kyse on siis käytetyistä poroista. Porot ovat tarpeeksi karkeita kuorintaan ja jättävät ihon ihanan pehmeäksi. Monet öljyä sisältävät kuorinnat jättävät ihon herkästi hieman rasvaiseksi, mistä en itse niinkään pidä. Kahvi ei jätä ihoa rasvaiseksi, vaan kosteutta voi hakea sitten ihan kosteusvoiteesta kuorinnan päätteeksi. En erityisesti yritä välttää kemikaaleja, mutta koska näin helposti ja vaivattomasti saan hoitotuotteita ruokakaapista, en koe tarvetta vaihtaa teollisiin tuotteisiin. Edullisuus ja ekologisuus ei myöskään ole pahasta.


Saunan ja pienen hemmotteluhetken jälkeen onkin kiva sujahtaa lakanoihin kun iho on lämmin ja pehmeä. Sauna auttaa ainakin itselläni yöuniin, ja niitähän tarvitsee jokainen äiti. :)

2 kommenttia:

  1. Ihanan rentouttavia saunakuvia! Meillä vuosikas nukahtaa yöunille vasta kymmenen paikkeilla (saan kyllä kiittää edes tästä, vähän aikaa taaksepäin kukuttiin pitkälle yöhön...), joten siinä vaiheessa ei tule enää lähdettyä saunomaan, joten sauna on kyllä jäänyt vähälle käytölle. Tiedän juurikin mistä puhut, jos menee taaperon kanssa saunaan... Ei mitään rentouttavinta touhua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta, jos lapsi valvoo pitkään niin oma aika jää minimaaliseksi. Onneksi teilläkin on jo vähän helpottunut niin pääsee itsekin joskus nukkumaan. :) Kiitos kommentista. <3

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)