torstai 25. elokuuta 2016

Lapsen harrastaminen

Mitä ajatuksia herättää lapsen harrastaminen? Missä iässä lapsi tarvitsee harrastuksia vai tarvitaanko niitä ylipäätään? 

Omasta mielestäni harrastukset on hyvä juttu, sopiva ikä taas riippuu lapsesta.

Olen itse lapsuudessa harrastanut vaikka mitä: lentopalloa, partiota, pianon soittamista, teatteria ja aika montaa muuta lajia. Toivon, että Alisakin kokeilee muutamia eri harrastuksia, jotta löytää sen oman juttunsa. Tavoitteellinen harrastaminen ei mielestäni ole välttämätöntä sitten vanhempanakaan, kunhan harrastaminen tuottaa iloa. Mistä sen tietää mikä musikantti, urheilija tai taiteilija Alisasta tulee.


Nykyään lasten liikkuminen ylipäätään on vähentynyt jonkin verran ja siksi olen ajatellut kannustaa Alisaa liikuntaharrastuksen pariin. Liikuntaharrastus tukisi tavallista arkiliikuntaa mukavasti. Taaperolle varmasti riittäisi tällä hetkellä ihan päiväkoti, eikä harrastukset olisi mitenkään välttämättömiä. Itse olen kuitenkin huomannut, että Alisalla usein riittää virtaa myös hoitopäivän jälkeen, siksi uskon hänen jaksavan käydä myös jossakin harrastuksessa iltasella. Toisaalta liikkumiseen ei ehkä tarvitse patistaa isompana niin kovin, kun se on osa elämää jo pienestä alkaen.

Sainkin blogin kautta yhteistyön merkeissä mahdollisuuden kokeilla GoBabyGo:n kautta erilaisia tunteja. Päädyimme pienen pohdinnan jälkeen GoKidsGo-tunteihin, missä luvataan monipuolista tekemistä ja vauhdikasta menoa. Täällä odotetaan jo innolla tämän päivän tuntia! Toivottavasti tästä tulee meille Alisan kanssa kiva uusi yhteinen harrastus. 

Kun olin Alisan kanssa kotona, kävimme erilaisissa kerhoissa, joissa oli tuolloin tarpeeksi harrastusta meille. Keväällä kun aloitimme työ- ja päiväkotitaipaleen, ei vain ollut voimia harrastaa mitään. Nyt kun elämä on hieman tasoittunut ja olemme tottuneet arkeen, on ehkä hyvä hetki aloittaa viikoittainen harrastus.


Kannattaa käydä tsekkaamassa GoBabyGo:n tuntivalikoima, mikäli asut Turun lähistöllä, sieltä voi löytyä teillekin jotain kivaa! Tarjolla on mm. vesiliikuntaa ja muskaria sekä tunteja raskaana oleville, ja erillinenä isä-lapsi ryhmä.

Uimakoulu onkin meillä ajatuksissa tulevaisuudessa jo ihan hyödyllisyyden ja turvallisuuden takia. Nyt luulen kuitenkin, että tällainen liikuntaleikkikoulu on meille hyvä vaihtoehto. Toivottavasti myös Alisa tykkää.

Harrastetaanko teidän perheessä? :)

*Yhteistyössä GoBabyGo:n kanssa.*

2 kommenttia:

  1. Tällainen liikuntaleikkikoulu on varmasti juuri teille sopiva! Eikä sinne ole mitään paineita mennä jos joku kerta ei tunnu siltä! :) Meilläkin harrastetaan tänä syksynä kohtuudella. Uimista, luistelua ja muskaria. Juuri passelisti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! :) Kivoja harrastuksia löytyy teidänkin kalenterista! :)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)