lauantai 2. huhtikuuta 2016

Sushia kotona

Mä olen oikea amatööri, mitä sushin valmistukseen tulee. Tykkään sushista kuitenkin hirveästi ja olen muutaman kerran tehnyt sushia kotona. Sushin valmistus ei sinänsä ole kovinkaan vaikeaa, ellei sitten halua tehdä täydellisiä ja tasakokoisia sushirullia. Mun sushit on ainakin vähän erikokoisia ja ei todellakaan mitään täysin pyöreitä.


Mun lempparitäytteitä on perus lohi, kurkku, porkkana ja avokado. Yleensä käytän juuri näitä raaka-aineita jos teen sushia kotona. Sushiravintoloissa uskallan yleensä kokeilla myös muita makuja. Mulle tärkeää sushissa on myös riisin maku, se ei missään nimessä saa olla mautonta. Itse käytän riisin maustamiseen riisiviinietikkaa, johon lisään sokeria ja suolaa. Onko teillä riisin maustamiseen muita vinkkejä?


Täytteiden lisäksi laitan sushirulliin wasabitahnaa sekä majoneesia. Välillä liikaakin wasabia, se on hyvää, mutta liikaa käytettynä aiheuttaa hieman naamanväänteitä...:D

Ajattelin jakaa muutaman vinkin joilla sushit saa jotenkuten onnistumaan kotona!

*Sushiriisi kannattaa huuhdella hyvin ennen keittämistä ja antaa hitaasti jäähtyä/maustua keittämisen jälkeen, vähintään huoneenlämpöiseksi. Laakea astia auttaa jäähtymisessä.

*Kannattaa valita täytteet, joista itse tykkää.

*Rullaamista helpottaa bambumatto, mutta ilmankin onnistuu. Myös tuorekelmua voi käyttää.

*Riisi kannattaa levittää reunoille asti, mutta itse jätän ylä- ja alareunaan noin puolisenttiä tyhjää, jotta rullaaminen on silloin helpompaa.

*Wasabia kannattaa laittaa kohtuudella. Sitä voi laittaa erikseen tarjolle, jos joku kaipaa sitä lisää.

*Pieni vesikippo työpisteen vieressä helpottaa, sillä riisi tarttuu kuiviin sormiin ja vedellä saa myös liimattua merilevän, jotta rulla pysyy kasassa. Itse myös hieman kostutan norimaton pintaa siinä rullatessa, että se varmasti kostuu, eikä jää kuivaksi.

*Leikatessa kannattaa käyttää terävää veistä, myös sahalaitaveitsi on hyvä! Kannattaa myös huuhdella veitsi puhtaaksi aina välissä.Tässäpä muutamia vinkkejä amatöörisushikokilta! Jakakaa ihmeessä omat vinkkinne ja lempitäytteenne! Jos ette ole ikinä kokeilleet sushia kotona, niin nyt rohkeasti kokkailemaan! Ja varoituksena, sushi on pirun täyttävää, nimittäin me ei jaksettu syödä kuin puolet tuosta kasasta iltapalaksi.. Innostuin vähän liikaa.. :D

Ei muuta kun rullailemaan sushia kotona! :)

4 kommenttia:

 1. Oijj nam <3 Näitä meidänki pitäis tehdä!

  VastaaPoista
 2. Nam sushia! Meillä ei olekaan pitkään aikaan tehty itse sushia. Paitsi niitä karkkisusheja, joista blogissani kirjoitinkin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olikin kyllä hauskan ja tosi aidon näköisiä! :D suosittelen kyllä näitä ihan perinteisiäkin susheja...:)

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)