tiistai 19. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen oma asunto

Otsikossa on meidän suurin tavoite tällä hetkellä. Ensimmäinen oma asunto. Kerroinkin, että meidän nykyinen vuokra-asunto myydään ja meillä loppuu vuokrasopimus kesällä. Meillä on siis edessä ensimmäisen oman asunnon etsintä.

Nyt kun palasin työelämään, päätimme vuokra-asunnon sijaan nyt ostaa oman asunnon. Ehkä nyt vaan on hyvä hetki asettua aloilleen ja mennä naimisiin pankin kanssa.


Niimpä kuluneen kevään aikana on täytetty lainahakemusta ja selailtu kivoja asuntoja etuovesta. Nyt olemme päässeet jopa siihen vaiheeseen, että olemme menossa katsomaan erästä potentiaalista asuntoa.

Kannattaako tyytyä "ihan kivaan"?


Kun aloitimme asuntojen kartoituksen pohdimme muutamia kriteerejä tulevalle asunnolle:

- mielekäs sijainti, on tiettyjä alueita, jonne en ehdottomasti halua. Suurta plussaa on, jossei Alisan tarvitse vaihtaa päiväkotia.
- ei suurta remonttitarvetta, eli siis lähiaikoina remontoitu, mieleinen keittiö ja kylppäri, seinä- ja lattiapinnat olemme valmiita uusimaan
- kohtuulliset asumiskustannukset
- rivi-/paritalo


Lisäksi asunnon tulisi olla muutenkin kiva ja mieleinen. Onhan se todennäköisesti elämän isoin hankinta, joten en halua, että koti on epämieluinen tai vaan ihan kiva. En tarkoita, että sen pitäisi olla viimeisen päälle ja luxus, mutta jotain sellaista siinä pitää olla, että heti tulee se olo, että tämä me halutaan.

Miten muuten väitetään, ettei tällä hetkellä asunnot mene kaupaksi? Kaikki asunnot, joita olemme katsoneet, ovat menneet suht nopeasti. Muutama on jopa jäänyt inan harmittamaan. Onneksi uusia kivoja tulee kuitenkin jatkuvasti myyntiin.

Nyt on kuitenkin aika laittaa isompaa vaihdetta silmään ja alkaa tosissaan bongailemaan asuntoja, kesä tulee nopeammin kuin uskoisikaan. Toivotaan että löydämme sen asunnon, mikä olisi juuri se meidän ensimmäinen oma asunto. :)

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kovasti haluttais löytää täältä läheltä asunto. :)

   Poista
 2. Tsemppiä asunnon etsimiseen :D Meillä on kummankin uuden oman kodin kohdalla heti tullut sellainen fiilis heti ovesta sisäänastuessa että: "tää on meiän koti" <3

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti se mieleinen kämppä löytyy :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä, kyllä se oikea talo osuu vielä kohdalle! :)

  Me ostettiin juuri ensiasunto ja remontoidaan sitä parhaillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä uskon! :) Kiva kuulla, että teillä on vähän sama tilanne, pitääpä käydä kurkkimassa sun blogista! :)

   Poista
 5. Onnea asunnon etsintään<3 en mäkään tyytyisi "ihan kivaan", kyllä se itselle täydellinen sieltä löytyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Löytyy varmasti ja siksi ei tehdäkään mitään hätiköityä. :)

   Poista
 6. Tsemppiä asunnon ostoon! Sen fiiliksen kyllä heti tietää, kun se oikea koti on löytynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, näin mäkin uskon! Kyllä sen vaan sit tietää. :)

   Poista
 7. Toivottavasti löydätte sen oikean 😄❤️ Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Onnea metsästykseen! Kokemuksesta voin sanoa ettei kannata tyytyä ihan kivaa tai ei ainakaan ihan kohtalaiseen sijaintiin. Ne alkaa pian ärsyttää. Remontilla toki voi asuntoa aina jonkin verran muokkaa, eli sisus ei nyt kaikkea ratkaise. Mutta sijainti kylläkin. Onneksi nyt taitaa olla asunnon ostajan markkinat 😊 Eli valinnan varaa pitäisi olla. Toki halutut alueet menee nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa! :) Tämä alue, jota ensisijaisesti ollaan ajateltu, on aika haluttua, mutta toivotaan että meille löytyisi se kiva oma koti mieleiseltä sijainnilta. :)

   Poista
 9. Tsemppiä etsintään :) Kyllä sen tietää kun se oikea sattuu kohdalle ;D vaikka se mieli voi kyllä sitten vuosien saatossa muuttua vaikka löytäisi kuinka ihanan kodin ja sitten voi etsiä vielä ihanamman :D nimim. kolmas kerta toden sanoo..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä luulen, että tässä voi hyvinkin käydä niin, että vuosien aikana mieli ja asunto vaihtuu, mut sehän vaan virkistää..:)

   Poista
 10. Onnea etsintään! Toivon että löydätte mieleisen kodin <3

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)