keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Puhelinparkki pelastaa parisuhteen?

Ei, meidän parisuhde ei ole kriisissä. Ei ainakaan vielä. Välillä sitä vaan vaivaa krooninen aikapula.
Puhelin, tuo aikasyöppöjen kuningas, ainakin itselläni hyvin usein näin. Se pahuksen kapula on vissiin liimapintainen,  koska niin herkästi takertuu näppeihin. Olen saanut paljonkin kommenttia kännykän käytöstä monilta ihmisiltä, en vain ole oikeasti tajunnut asiaa ihan täysin.

Monesti illat menee sohvalla vierekkäin, molemmat kännykät kädessä, eri paikoissa surffaillen ja samaan aikaan telkkaria vilkuillen. Sitten sitä illalla ennen nukkumaan menoa miettii,  kuinka ilta menikään nopeasti, eikä toisen kanssa ehtinyt juuri juttelemaan tai viettämään aikaa.


Puhelinparkki ratkaisuna ongelmaan?


Maanantaina meillä oli Samulin kanssa tälläinen läpsystä vaihto, sillä samalla oven avauksella kun Samuli tuli kotiin, itse lähdin ripsihuoltoon. Ei kovin ideaali tilanne taaskaan... Mietin siinä itsekseni, mistä voisin ostaa lisää yhteistä aikaa.

Ratkaisu oli yllättävän lähellä. Kun pääsin kotiin, ehdotin Samulille, että pistäisimme puhelimet pois illaksi. Yllättävän hyvin onnistui, muutaman kerran taisi molemmat vilkaista puhelinta.

Mitään ihmeellistä emme silti tehneet, katselimme Mustia leskiä, juttelimme ja söimme iltapalaa. Oli mukava myös mennä nukkumaan, kun ei tarvinnut pohtia mielessään kuinka taas tuli vietettyä ilta kännykän kanssa. En tiedä oliko sattumaa, mutta sinä yönä meillä nukuttiin hyvin. Toki taaperokin nukkui omassa sängyssä koko yön, joten sekin varmasti vaikutti.


Kokeilu vai pysyvä tapa?


Pienellä hommalla oli yllättävän suuri merkitys. Hämmästyin ja oikeastaan vähän kauhistuinkin tästä kokeilusta. Kännykästä on tullut liian tärkeä itselleni ja olisi parempi tosissaan yrittää vähentää surffailua. Vaikka olen jo vähentänyt kännykän käyttöä Alisan aikana, ei pidä vähätellä sen merkitystä myös parisuhdetta ajatellen. Miksi viettää ne vähäiset yhteiset hetket luuri kourassa, jos ne voisi viettää siihen tärkeään tyyppiin keskittyen. :)

Ehdoton peukku ylöspäin kännykkäparkille, vaikutus parisuhteeseen  on takuulla positiivinen!
Ottakaahan muutkin kokeiluun! :)

2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä ihan totta, että monet räpläilee kännyköitä jatkuvasti. Meillä ei ole mitään asiasta sovittu, mutta olen onnekseni huomannut, että on vähentynyt. Varsinkaan itse en enää ole kovin paljoa kännykällä surffaile, mutta mieheni ehkä enemmän. Onneksi hän kuitenkin surffailee pääasiassa silloin, kun on "muilta asioilta vapaata" esim. kokkauksen välissä tms. Hän enemmän huomauttaa jos mulla joskus sattuu känny kädessä olemaan, kun illalla löhöillään sohvalla eli asia häntäkin vaivannut =) Eli kai me samoilla linjoilla hänen kanssaan ollaan vaikkei mitään olla sovittukaan =D Itse yritän vielä, että en vuorokauden viimeisinä hetkinä olisi somessa, jotta saan sitten nukuttua hyvin.

    VastaaPoista
  2. Joo toi kännykän käyttö on kyllä sellainen, et ihan huomaamatta tulee välillä räplättyä.. Tapa josta pitäisi päästä eroon. :) Toi uni asia on kyllä totta, tätä yritän nyt jatkossa itsekin noudattaa paremmin. :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)