maanantai 19. maaliskuuta 2018

Pulkkamäkeä ja uusi objektiivi

Olen jo tovin kuvannut Olympus pen e-pl7 kameralla ja ollut siihen ihan tyytyväinen. Kamera on näppärä ja kompakti ja mun käyttöön sopiva. Olen aika amatööri kameran kanssa ja tähän saakka en ole kiinnittänyt huomiota mihinkään objektiiveihin vaan kuvannut kamerapaketissa mukana tulleella M.Zuiko Digital 14-42mm 1:3.5-5.6 objektiivilla. Linssi on toki monikäyttöinen, mutta noh... ....sellainen peruslinssi, mutta ei mikään super.

Kehittämispäivillä blogikollegat Kommammaa- ja Lapsiparkki -blogeista pitivät meille pienen koulutuksen valokuvaamiseen liittyen. Tuon koulutuksen tiimoilta pääsin enemmän syvälle valokuvaukseen ja opin paljon paremmin hyödyntämään kameraani.
Mulla oli jo aiemmin ollut mielessä paremman objektiivin hankkiminen, mutta totuuden nimissä mulla ei ollut mitään käsitystä millainen olisi hyvä ja olisiko mulla sille tarvetta. Nyt kun hieman enemmän innostuin valokuvaamisesta päädyin lukemaan muiden bloggaajien kokemuksia erilaisista objektiiveista Olympukselle ja eniten suosituksia tuntui saavan M.Zuiko Digital 45mm 1:1.8. Niimpä lähdin ostoksille ja kotiutin tuon kyseisen objektiivin.

Kaupasta päästyäni ruuvasin objektiivin jo autossa kiinni runkoon ja hämmennyin todella millaisia kuvia sillä sain otettua! Lähdimme suorilta pulkkamäkeen, joten pääsin testaamaan objektiivia heti tosi toimissa.

Linssin valovoimaisuus hämmästytti todella ja siksi osa kuvista ihan ylivalottui kun en ollut vielä tottunut säätämään asetuksia tuon mukaisesti... :D Ainakin Alisaa kuvatessa tuo objektiivi on loistava! Tausta blurrautuu kuvissa todella kauniisti, mutta varsinainen kohde näkyy terävänä ja selkeänä.


Opettelua vaatii myös se miten paljon tuo linssi zoomaa. On siis otettava askelia taaksepäin jos mielii ottaa laajempaa kuvaa. Laajoihin sisäkuviin objektiivi ei ole helpoin valinta ja siksi musta tuntuu, että jossain kohtaa mun on hankittava vielä M.Zuiko Digital 25mm 1:1.8, jota myös monet bloggaajat suosittelivat. Toistaiseksi kuitenkin ajattelin kuvata laajat kuvat tuolla vanhalla  objektiivilla, sillä kukkaro ei anna heti myöden uusia ihan kaikkea. Odotan sitä hetkeä kun saan leikkiä ammattilaista ja sanoa jossain välissä "odottakaa, mä otan toisella objektiivilla vielä kuvia.." Haha! xD

Vaikka mä muuten yritänkin tulla mahdollisimman vähällä toimeen, niin täytyy kyllä sanoa, että tämä oli ihan nappiostos! Mulla tuli ihan uutta intoa taas koko touhuun ja se tuntuu hyvältä! 

Nyt kun vauhtiin päästiin niin mitä objektiiveja sinä suosittelet Olympukselle?

7 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia :) Hyvä, että olet ostokseesi tyytyväinen. Linssit tuppaavat maksamaan sen verran, että olisi kurja, jos jäisi fiilis, että no eipä tästä suurta hyötyä ollut. Kivaa uutta viikkoa teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤ Linssin hommaaminen jännitti juuri hinnan takia, onneksi valinta onnistui! Kivaa viikkoa teillekin! :)

   Poista
 2. Todellakin huomaa kuvissa eron! Vaikuttaa hyvältä ostokselta! :)

  VastaaPoista
 3. Valokuvaus on vähän sellaista välineurheilua ;) kiva kuulla, että meidän vinkeistä oli hyötyä. Mahtavia kuvia olet saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt todella huomasin eron, kiitos tosiaan vinkeistä ja rohkaisusta! Ilman teitä en varmaan olisi uutta linssiä hommannut! :)

   Poista
 4. Hei, näyttää tosi hyviltä kuvat. :)

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)