tiistai 20. maaliskuuta 2018

4 x helppo pääsiäisaskartelu

Minä en ole kausi-ihminen. Meillä ei siis erikseen ole mitään joulu-, kevät- ja kesäverhoja, eikä meidän koti ihan hirveästi muutu vuodenajasta riippuen. Vielä vähemmän olen askarteluihminen. Alisalla oli kuitenkin suuri toive: askarrellaan pääsiäismuna! Ei siinä oikein sitten voinut sanoa ei, ja muutaman päivän mietinkin että millainen muna me askarreltaisiin. Lopulta päädyttiin tekemään muutamakin helppo pääsiäisaskartelu ja tässä olisi ohjeet teillekin! Vielä ehditte toteuttamaan  nämä ennen pääsiäistä!


1. Helppo pääsiäisaskartelu: Paperimassamuna


Viime vuonna some ja blogit täyttyivät vessapaperista ja sokerivedestä tehdyistä munankuorta muistuttavista purkeista. Me teimme tällä kertaa samaa keinoa käyttäen ison pääsiäismunan. Tähän siis tarvitaan:

 • 1 dl vettä
 • 1 dl sokeria
 • pahvia
 • vessapaperia

Pahvista leikataan pohja pääsiäismunalle. Kiehautetaan vesi ja sekoitetaan sokeri joukkoon. Kun sokeri on sulanut joukkoon, seos kaadetaan suihkepulloon. Suihkuta ensin pahvin pintaan seosta ja liimaa vessapaperia pintaan. Suihkuta vessapaperikerrokseen nestettä ja liimaa uusi kerros vessapaperia.  Toista tämä niin kauan, sitä on tarpeeksi paksulti. Itse laitoin ainakin kymmenen kerrosta. Paperit kannattaa painella sormin, jotta pinnasta tulee röpöliäinen. Pöytä ja suihkepullo kannattaa puhdistaa heti, sokeri-vesi on todella tahmaista. Reunoja voi siistiä saksilla. Anna kuivua vähintään vuorokausi. Pääsiäismunan voi koristella halutessaan, mutta kannattaa muistaa, ettei massa kestä kosteutta kovinkaan hyvin.


helppo pääsiäisaskartelu

helppo pääsiäisaskartelu2. Helppo pääsiäisaskartelu: Pupunauha


Pääsiäiseen kuuluu tietysti puput ja seuraava pääsiäisaskartelu me toteutettiinkiin makuuhuoneremontin jämätapeteista. Tähän sopii kuitenkin myös oikeastaan ihan minkälainen paperi tahansa! 


 • pahvia
 • paperia/tapettia tms.
 • pumpulia
 • narua
 • jotain millä kiinnittää puput nauhaan

Piirsin pahviin mallin pupusta ja leikkasin sen avulla paperista 5 kpl pupuja. Liimasimme pumpulia hännäksi ja kiinnitin pienillä pyykkipojilla naruun. Meillä jäi näitä pyykkipoikia häistä, mutta yhtä hyvin voisi käyttää teippiä tms.


helppo pääsiäisaskartelu

helppo pääsiäisaskartelu3. Helppo pääsiäisaskartelu: Pyykkipoikatiput


Pyykkipojilla jatketaan, mutta nyt otettiin vähän isompia pyykkipoikia käyttöön! Tämä helppo pääsiäisaskartelu syntyi näistä materiaaleista:

 • puisia pyykkipoikia
 • keltaista maalia
 • höyheniä
 • oransseja hamahelmiä
 • tussi
Maalasimme Alisan kanssa puiset pyykkipojat keltaisella ja annoimme kuivua yön yli. Seuraavana päivänä liimasimme höyheniä pyrstöksi ja hamahelmet nokaksi. Silmät piirrettiin tussilla. Nämä tiput sopisivat kivasti esimerkiksi pajunoksiin, mutta meillä ne tällä hetkellä koristaa rairuohokulhoa. Mä en tänä vuonna jaksanut sotkea mullan kanssa, joten rairuoho istutettiin pelkän talouspaperin päälle, toimii!


helppo pääsiäisaskartelu

helppo pääsiäisaskartelu4. Helppo pääsiäisaskartelu: Pääsiäismunaketju


Alisa toivoi, että askartelisimme vielä lisää pääsiäismunia, joten teimme vielä tällaisen pääsiäismunaketjun. Tähän askarteluun tarvitaan:

 • sormivärejä
 • paperia
 • narua
 • liimaa ja teippiä

Ensin pyysin Alisaa maalaamaan sormiväreillä paperin täyteen ja annoimme maalauksen taas kuivua yön yli. Seuraavana päivänä tein mallin suht symmetrisestä pääsiäismunasta paperille ja sen avulla piirsin kahdeksan pääsiäismunaa. Laitoin aina kaksi pääsiäismunaa vastakkain ja kiinnitin toisen puolikkaan naruun teipillä ja liimasin toisen puolikkaan siihen päälle. Naruun kannattaa tehdä ylhäälle lenkki, jotta sen saa esimerkiksi ovenkahvasta roikkumaan.


helppo pääsiäisaskartelu


Äitiyden myötä mun suhtautuminen askarteluun on totisesti muuttunut. Olen jo tavallaan ylittänyt itseni siinä, että meiltä nykyään löytyy askartelutarvikkeita ja Alisan kanssa tulee säännöllisen epäsäännöllisesti askarreltua. Edelleen suosin simppeleitä juttuja, eikä mun taidot ja hermot mihinkään kovin monimutkaiseen edes riitä. Tässä teille nyt siis muutama helppo pääsiäisaskartelu, jos diy jutut innostaa! :)

3 kommenttia:

 1. Ihania ideoita! Tuo ensimmäinen tekis mieli toteuttaa. Mä niin tykkään askarrella ja oonkin innoissani kun saa tytön kanssa puuhailla :) Nyt ootetaan innolla että eilen askarreltu pupupurnukka alkaa kasvattaa rairuohoa ;D

  VastaaPoista
 2. Teilläkin fiilistellään jo pääsiäistä :D Hauska yhteensattuma nämä meidän pääsiäisaiheiset postaukset ja vielä samana päivänä..

  VastaaPoista
 3. Mahtavia ideoita ja ehkä ihanimmat oli nuo pyykkipoikatiput!

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)