perjantai 26. tammikuuta 2018

Pitkä lento edessä - Mitä käsimatkatavaroihin ja mitä pukea päälle?

Pitkät lennot ja koneen vaihdot aiheuttavat reissullemme pientä haastetta ja pohdintaa. Mitä pakata käsimatkatavaroihin? Lähtö- ja kohdemaan lämpötilaero on noin 40 astetta ja siinä välissä käymme Amsterdamissa, jonka lämpötila on sitten siltä väliltä. Mitä ihmettä siis pukea päälle lentokoneeseen?

Koska tarkoitus on tosiaan pistäytyä Amsterdamissa, ilman ulkovaatteita ei voi reissuun lähteä, vaikka itse Mauritiuksella niille tuskin ilmenee tarvetta. Takiksi reissulle valikoitui siis pieneen tilaan menevä kevyttoppis, se on sitten helppo rullata käsimatkatavaroihin säilöön.

Toinen tärkeä elementti on kengät. Ne pitää olla mukavat ja mielellään sopia sekä Amsterdamin, että Mauritiuksen ilmastoon. Niimpä mun lentokenkinä on tällä kertaa Niken lenkkarit. Niillä on hyvä kävellä Amsterdamissa, mutta ne sopivat kävelyyn myös Mauritiuksella. Hankin kengät juuri tätä reissua varten, mutta todellakin niille on käyttöä myös jatkossa!

Muuten olen valinnut lennolle mukavat ja joustavat vaatteet, joilla on hyvä olla ilman puristamista ja kuristamista. Lisäksi käsimatkatavaroissa on huivi lämmittämään tarvittaessa. Olen varannut käsimatkatavaroihin myös kevyemmän mekon, se on helppo kietaista perillä päälle jos läkähtyy.


***


Käsimatkatavarat on tällä kertaa mietitty normaaliakin huolellisemmin, sillä koneen vaihto on aina tietynlainen riski tavaroiden hukkumisen kannalta. Meillä on kyllä lennot kirjattu samalle lipulle, eli lentoyhtiön pitäisi ne huolehtia lennolta toiselle, mutta...
Olemme pakanneet käsimatkatavarat niin, että pärjäämme tarvittaessa ensimmäisen vuorokauden. Omasta matkalaukustani löytyy mm. bikinit, jotta pääsen vaikka heti pulahtamaan altaaseen, alusvaatteet sekä mekko, joka käy tarvittaessa myös illalliselle. Lisäksi laukussa on kevyet sandaalit vaihtokengiksi lenkkarien tilalle sekä tärkeimmät kosmetiikkatuotteet ja laturit. Kosmetiikkatuotteista olen valinnut matkalle pienet ja näppärät pakkaukset. Totta kai myös passi, rahapussi, kamera ja kännykkä. Uskon, että näillä pärjäämme ensimmäisen päivän loman kärsimättä liikaa. Seuraavana päivänä voimme sitten tarvittaessa lähteä metsästämään lisää vaatteita.


Reissusta tulee ehkä kirjoiteltua jotain, tai sitten ei! Fiiliksen mukaan. Muutaman postauksen olen teille viikolle ajastanut, mutta varmasti ainakin Instagramista meidän reissua voi seurata. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)