torstai 25. tammikuuta 2018

Mitä jos lomalla sataa?

Mauritiuksella on nyt juuri menossa korkea sesonki, mutta samalla myös kuumin ja sateisin aika vuodesta. On todennäköistä, että meidän reissulla sataa. Jos sääennustuksia on uskominen, Mauritiuksella sataa joka päivä...

Tavallisin sade Mauritiuksella kestää vain hetken ja yleisimmin sade tulee kuulemma yöllä. Tähän aikaan vuodesta harvoin on koko päivän aurinkoista, mutta sade  tarkoittaa kuitenkin yleensä vain pientä kuuroa. Trooppisia syklooneita saarella on erittäin harvoin, mutta juuri ennen meidän reissua näitä on ollut poikkeuksellisesti parikin. Väkisinkin mieleen hiipii, jos lomalla sataakin? Jos sataa koko loman?


Kuva: Pixabay

Olen yrittänyt henkisesti varautua sateisiin ja tiedän, että niitä reissulla eteen sattuu. Onneksi ne ovat kuitenkin varsin trooppisia, eli lämmintä on todennäköisesti silti. Jos joinain päivinä sataa enemmän, ehkä nautimme vain loikoilusta ja luemme kirjaa tai nautimme hotellimme spa-hoidoista sekä all inclusivesta.

Olemme aikeissa vuokrata kuljettajan autoineen päiväksi ja kiertää saarta autolla, se ehkä sopii hieman sateisemmallekin päivälle. Muutamat nähtävyydet vaativat joka tapauksessa tiiviin sademetsän läpi kulkemista, joten siellä pieni sade tuskin haittaa. Mauritiuksella sää voi myös vaihdella hyvinkin paljon pienellä alueella, joten pidemmän sateen sattuessa voisi olla hyväkin katsastaa jos toisella puolella saarta paistaakin aurinko.

Totta kai toivon, että edes muutamana päivänä saamme nauttia auringosta ja rannoista. Onneksi auringon palvominen ei kuitenkaan ole se meidän lempparijuttu. Odotan silti katamaraani- ja venereissuja, eli pliiiiis älä sada koko lomaa! Snorklauskin olisi mukavaa ja tähän työkavereni totesi, että silloin sade ei haittaa ainakaan, koska muutenkin kastuu..:D


Pienet kuurot tervetuloa, isot myrskyt pysykää poissa! Joka tapauksessa aion palata reissulta rentoutuneena, jos sataa niin sitten vähän vähemmän ruskettuneena! ;)

1 kommentti:

Jätä toki kommenttia! :)