maanantai 24. lokakuuta 2016

Se puolituntinen ennen kuin vieraat tulee + helppo mutakakku

Ihminen on ehkä tehokkaimmillaan sen puolituntia ennen kuin vieraat saapuu. Itselleni käy aina näin! En ole edelleenkään mikään siisteysfriikki, mutta tykkään pitää kodin järjestyksessä ihan itseäni varten, mutta etenkin silloin, jos meille on joku tulossa käymään. Ei sillä, että vieraita varten olisi esitettävä jotain muuta kuin mitä on, mutta itse en oikein osaa olla järjestelemättäkään. :) Tietty yleissiisteys helpottaa vieraiden vastaanottamista, sillä ihan kaikkeen se puolituntia ei sentään riitä, vaikka kuinka tehokas olisi. Mitkä paikat meillä puunataan ennen vieraiden tuloa?

Nyt kun meillä on koti kahdessa kerroksessa, riittää usein, että järjestän vain alakerran, sillä se on varsinaista oleskelualuetta. Yläkerrasta järkkään yleensä vain sängyn, mikäli petaus on jäänyt aamulla tekemättä. Alakerrasta järjestetään Alisan lelut koriin, keittiön pöytä siistiksi sekä sohvatyynyt. Toki keräilen esimerkiksi vaatteita pois tuolilta tai kaiteelta roikkumasta ja muutenkin pyrin laittamaan ylimääräiset tavarat pois. Meillä on avokeittiö, joten suurimmat sotkut tulee siivottua tai edes järjestettyä tasolta. Samulilta joululahjaksi saamani varsi-imuri on yleensä aina esillä. joten saatan isoimmat murut imuroida lattioilta.

Tähän pikasiivoukseen menee yleensä aikaa noin vartti, joten toinen vartti jää tarjottavien valmistamiseen. Tykkään leipoa vieraita varten ja suosin helppoja ja nopeita leivonnaisia. Viikonloppuna meillä tarjoiltiin yhtä helpoimmista ja nopeimmista leivonnaisista, nimittäin mutakakkua! Tähän versioon ei tarvita edes suklaata, pelkkä kaakao riittää!



Mutakakkuun tarvitset:

150g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

päälle tomusokeria koristeeksi.

Mutakakku on siitä helppo ja nopea, että sen valmistamisessa ei mene aikaa turhaan vatkailuun, pelkkä sekoitus nimittäin riittää. Sulata voi ja sekoita sokerit voin joukkoon. Lisää kananmunat ja siivilöi kuivat aineet taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Mutakakku paistuu 200 asteessa uunin alatasolla 12-16 min. Itse käytän 24cm irtopohjavuokaa ja 12min on sille juuri sopiva paistoaika, jos haluaa, että sisus jää hieman valuvaksi. Usein mun mutakakku tuppaa kypsymään kiinteämmäksi, mutta ei se pahaa ole silloinkaan! 

Samuli teki pienen kauppareissun ennen vieraiden tuloa, joten mutakakun kanssa tarjoiltiin lisäksi vaniljajäätelöä ja kinuskikastiketta. Oli herkullista!

Liikaa stressiä vieraiden tulemisesta ei kannata ottaa! Tai minä en ainakaan ota, vaan toivon että vieraat tulevat meidän takia, eivätkä arvostelemaan siisteyttä tai tarjottavia! ;)

Mitkä paikat teillä siivotaan ennen vieraiden tuloa vai siivotaanko ollenkaan?

Kivaa alkanutta viikkoa! :)

6 kommenttia:

  1. Ennen vieraiden tulo on pikainen tavaroiden järjestely ja kissojen ja koiran karvojen imurointi. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Meille kutsutaan harmillisen harvoin vieraita juuri sen takia, etten jaksa siivota säännöllisesti. Tavaroille ei ole oikeita paikkoja ja kamaa pursuaa joka nurkassa. Olen työntänyt roskiin ja kierrätykseen tolkuttoman määrän tavaraa, mutta yhä edelleen homma on kesken. Jos nyt kuitenkin meille on joku tulossa, niin alan paniikissa kuskaamaan tavaroita olkkarista meidän makkariin ja "romuhuoneeseen" (=varastohuone, joka pursuaa mitä uskomattomammista tavaroista).
    KonMari odottaa lukemistaan ja inspiraatiota.
    Oma blogini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tavaran määrä on kyllä sellainen mikä välillä aiheuttaa päänvaivaa! Me ollaan muutettu viimeisinä vuosina suht tiuhaan ja tavaraa on heitetty pois, jostain sitä kuitenkin aina ilmestyy...:)

      Poista
  3. siivouksen taso riippuu tietysti siitä, kuka tulee kylään.
    Jos tulee sisko koiransa kanssa, täytyy nostella kissanruokakipot turvaan ja piilottaa kissojen lelut.
    Jos tulee ihan vain kavereita lapsineen, täytyy imuroida suurimmat karvat pois.
    Jos tulee anoppi ja appi...

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)