torstai 27. lokakuuta 2016

Uusi rakas

Nyt olen ottanut vissiin askeleen lähemmäksi kohti oikeaa bloggaajaa!  Tulin nimittäin ostaneeksi monien bloggaajien hehkuttaman Olympuksen PEN E-PL 7. Kamerahan on viimeiset pari vuotta tuntunut olevan monien bloggaajien työkalu ja kun se hyvällä hinnalla tuli vastaan niin päätin sen itselleni kotiuttaa.


Olen nyt vajaan vuoden kuvannut siskoni Nikonilla, joka oli alunperinkin vain lainassa. Uusi kamera on ollut keväästä alkaen ostoslistallani ja kun sisarenikin alkoi bloggaamaan, on enemmän kuin kohtuullista palauttaa kamera omistajalleen.

Tykkäsin hirveästi Nikonista ja sillä kuvaamisesta. Ehkä se kuitenkin oli vähän liian pro mun käyttöön. Mun ei ole tarkoituskaan valokuvata ammattimaisesti, joten lähdin metsästämään uutta kameraa vähän erilaisilla vaatimuksilla. En nimittäin koskaan oppinut käyttämään lähellekkään kaikkea Nikonilla kuvatessa, ainoastaan perusasiat.

Olympuksessa viehätti ehdottomasti koko. Jatkossa on helpompi kuljettaa kameraa mukana kun sen kuskaamiseen ei tarvita matkalaukkua. Olin myös lukenut sen olevan helppokäyttöinen, joten sopii tällaiselle harrastelijalle.

Parin päivän kokemus on osoittanut, että koostaan huolimatta kameralla saa todella hyviä kuvia. Kosketusnäytöllä toimiva tarkennus on kätevä ja helppo. Kamera on todella yllättänyt itseni, pystyn kuvaamaan sillä vähintään yhtä hyviä kuvia kuin Nikonillakin.  Positiivisia kokemuksia ehdottomasti.


Ainoa mitä olen jäänyt kaipaamaan hieman, on etsin. Senkin kameraan saa lisäosana ja olenkin pohtinut sellaisen hankkimista. Katsotaan nyt hetki kuinka takanäytöltä kuvaaminen alkaa sujua!

Mä en yhtään ihmettele miksi kamera on bloggaajien keskuudessa tosi suosittu. Sillä saa helpolla hyviä kuvia, myös hämärässä! Hämärässä kuvaaminen on näin arkena tosi yleistä mulle, koska päivät menee töissä ja illalla on jo pimeää. Kamerassa on lisäksi hauskoja filttereitä, joten kuvanmuokkaus ei aina ole välttämätöntä tietokoneella jälkikäteen. Myös wifi on mielestäni kiva juttu, kuvat saa nopeasti siirrettyä kännykkään ja sitä kautta someen. Lisäksi olen ymmärtänyt, että kameraa voi käyttää kännykällä, eli esimerkiksi laittaa pöydälle ja laukaista etänä. Tätä en tosin ole vielä testannut, mutta kuulostaa hyvinkin kätevältä ominaisuudelta. :)

Suomenkielinen valikko helpottaa myös käyttöä ja onneksi myös ohjekirja löytyi suomeksi, tosin en ole ihan kaikkiin ominaisuuksiin ehtinyt vielä perehtyä. Tilasin kameraan samalla kertaa myös nahkaisen hihnan kun se sopivasti oli edullisesti tarjolla ja onhan tuo kamera itsessää mielestäni älyttömän kaunis. Vakiona oleva objektiivi riittää itselleni toistaiseksi. Ehkä joskus tulevaisuudessa mikäli edelleen jaksan kuvata ja kehityn kuvaajana, hommaan paremman objektiivin.


Nyt on hieman päivitetty kalustoa ja kiva, että mulla on nyt ihan ikioma kamera. Vielä täytyy vain jaksaa perehtyä ja opetella ottamaan parempia kuvia. Koskahan raaskisin päivittää mun vanhan läppärin uuteen? En ehkä toistaiseksi, pitänee taas hetki säästää ja sitkutella vanhalla. :D

Mielelläni kuulisin jos teiltä löytyy sama kamera, mistä tykkäätte ja mistä ette? Vinkit käyttöön on myös tervetulleita!
6 kommenttia:

 1. Oi tuo on varmasti ihana! Mä olen aina lapsesta asti kuvannut rakkailla Olympuksilla enkä ole vieläkään sinut Nikonin kanssa. Josko joulupukki joskus vaikka kuulisi salaiset haaveeni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olympus on mulle ihan uusi tuttavuus, mutta lyhyellä kokemuksella sanoisin tykkääväni! 😍

   Poista
 2. Mä olen kanssa muutamasta blogista lukenut tuosta kamerasta ja vaikuttaa kyllä tosi näppärältä.
  Itselläni on jo vähän vanhentunutta kalustoa noin kymmenen vuoden takaa, jolloin bloggaaminen ja kunnon kamera jokaisella ei ollut kovin yleistä. Ostin silloin Canonin järkkärin, joka kyllä on tosi hyvä ollut. Uudemmista tietysti löytyy nykyajan hienoudet, kuten wifi ja videointimahdollisuus. Oli kuitenkin sen verran iso sijoitus tuolloin etten ihan vielä raaski muutaman ominaisuuden vuoksi uutta ostaa. Kuvat kuitenkin ovat ihan hyviä (ja jos jaksaisin joskus perehtyä kaikkiin toimintoihin).

  Upeita kuvaushetkiä uuden kameran parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, miksi vaihtaa toimivaa ja hyvää kameraa vain muutaman uuden ominaisuuden takia. :) Itse en ole vieläkään päässyt edes testaamaan kaikkia kameran ominaisuuksia, mutta toivotaan että pian ehdin. Kiitos! :)

   Poista
 3. Oi, onpa hän kaunis! Kunnon kamera olisi kyllä kuin taivaan lahja... Onnittelut uudesta lelusta ja mukavia kuvaushetkiä :)

  VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)