keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Helppoa ruokaa arkeen

Kauppareissuissa vaikeinta on yrittää keksiä, mitä meillä syödään tällä viikolla. Usein nostelen vain jotain elintarvikkeita kärryyn, enkä lainkaan suunnittele etukäteen ruokalistaa. Siksi meillä pyörii usein samat ruoat viikosta toiseen. Onko muilla samaa ongelmaa, vai keksittekö päivästä toiseen mitä mahtavimpia arkiruokia?

Monissä mammaryhmissä Facebookissa kysellään ja jaellaan arkiruokareseptejä ja niistä usein saakin tosi hyviä ideoita. Itselleni haastetta lisää se, että ruoan pitäisi olla yleensä nopeasti valmistettavissa, sillä yleensä minulla on ihan max tunti aikaa ruoan valmistumisen odotteluun. Olen myös hyvin laiska, eli ihan joka päivä en jaksaisi uutta ruokaa tehdä, siksi teenkin usein isompia satseja ruokaa tai sitten sellaista ruokaa, mitä on helppo muunnella seuraavana päivänä.

Helpottaakseni mahdollisesti teidän pähkäilyä ruokakaupassa, saatte tästä vinkkiä, mitäs meillä on viimeisen viikon aikana syöty! Konstailematonta arkiruokaa ja kuvatkin on pikaisesti napattuja, lähinnä kännykkäkuvia, minä kun haluan syödä ruokani lämpöisenä...;D


Itse tehdyt lohkoperunat on hyviä ja tosiaankin helppo valmistaa, kunnon pesu perunoille ja lohkoiksi, 225 astetta ja puolisen tuntia niin perunat on valmiita. Itse maustan perunoita hieman oliiviöljyllä, suolalla ja paprikalla. Kaverina lohkoperunoilla oli tällä kertaa lihapullia pakasteesta, joskus täytyy oikoa mutkia suoraksi.

Riista kuuluu mun mielestä ehdottomasti syksyyn, niimpä meillä syötiinkiin riistakäristystä ja pinaatti-perunamuusia yhtenä päivänä. Itse tykkään lisätä perunamuusiin jotain tuomaan makua ja pinaatti on maukas vaihtoehto. Kylkeen puolikkaa niin syksyinen annos on valmis. Taaperolle laitoin puolukat kokonaisina marjoina ja itselleni hillon muodossa. Seuraavana päivänä samoista aineista saa jämälaatikon, nimittäin perunasose-riistalaatikon. Perunamuusia kun löysentää maidon avulla ja lisää joukkoon pari kananmunaa niin laatikko on paistoa vaille valmis. 175 astetta ja 45 minuuttia.

Meillä syödään vähän liikaa pastaa, siksi päätin tällä viikolla panostaa siihen, että syötäisiin jotain muuta. Aika perunapainotteista tuli, mutta eksyi joukkoon myös riisiäkin, maustoin riisin kurkumalla ja siitä tuli kauniin keltaista. Riisin kanssa tein currykanaa. Yleensä vältän valmiiksi maustettuja kermoja, mutta nyt päädyin kokeilemaan currykermaa ja se oli positiivinen yllätys! Saman asian ajaa toki myös jos itse maustaa kerman currylla. Riisin joukkoon heitin myös pakasteesta vihanneksia, jotta ruoassa olisi tarpeeksi kasviksia.


Kasvikset on muuten kanssa yksi harmaita hiuksia aiheuttava asia! Jotenkin meillä aina on lautasella sitä perinteistä kurkkua. Etenkin Alisan takia yritän keskittyä siihen, että ruoassa olisi tarpeeksi kasviksia, Alisa hieman huonosti niitä tuppaa muuten syömään. Hedelmät kyllä menisi, mutta kasvikset ei aina. Sotken Alisalle monesti ruoan joukkoon kasvikset, jotta saisin huijattua hänet syömään niitä. Onneksi nykyään kasvikset maistuvat jo pikkaisen paremmin!

Jauheliha on helppoa ja edullista ruokaa, sen takia meillä sitä syödään viikottain. Jauheliha on juuri niitä elintarvikkeita, mitä tulee ostettua kaupasta ajatuksella "siitä ainakin keksin jotain ruokaa.." Viimeksi meillä syötiinkin jauhelihamureketta, mihin olin lisännyt fetajuustoa tuomaan makua. Murekkeen saa tarvittaessa aikaan tosi helposti, kermaa/kermaviiliä ja korppujauhoja turvottaessa sipuli ja feta silpuksi, lisätään jauheliha ja muutama kananmuna sekä mausteita (suola, pippuri, paprika, valkosipuli...) ja eikun vaivataan sekaisin ja muotoillaan vuokaan tai pellille pötkylä. 200 astetta ja 30-40min. Murekkeen kanssa samalla paistuu viipaleperunat, jotka on myös helppo valmistaa. Huolellinen pesu perunoille ja suht ohuiksi viipalointi, loraus kermaa ja mausteita. Viipaleperunat on kyl yks mun lemppari lisäkkeistä, ei kyllä välttämättä aina se terveellisin..:)


Tässä meidän viikon ruokalista, mitäs teillä syödään tällä viikolla? Tarvitsen lisää ideoita, jotta meillä ei syötäisi aina samoja ruokia! :D

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! pinaattiperunamuusi pääsee jo tänään testaukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva jos tuli heti uusia ideoita! :) Pinaatti sopii tosi kivasti perunamuusiin. :)

      Poista

Jätä toki kommenttia! :)