keskiviikko 5. joulukuuta 2018

JOULUPUUHIA: DIY JOULUKORISTEET

Ihanaa, nyt mennään jo joulukuuta! Saa luvan kanssa höpsötellä joulujuttuja. Joulu onkin vienyt mut ihan mennessään ja täällä on jo koti koristeltu joulukuosiin, leivottu piparkakkutalo ja tietysti askarreltu joulukoristeita. 

DIY joulukoristeet ovat mun mielestä kiva keino hieman uudistaa jouluista sisustusta. Loppujen lopuksi mulla ei ihan hirveästi ole joulukoristeita ja tykkäänkin joka vuosi sijoitella niitä hieman uudella tapaa. Jotkut koristeet ovat kulkeutuneet mulle lapsuudenkodista ja muutama on ihan uutena ostettu tai saatu lahjaksi. 

Vaikka en ole mikään askarteluihminen niin tykkään toteuttaa pieniä joulukoristeita itse tehden. Viime vuonna tein esimerkiksi korkkiporoja, origamikuusia ja tonttuoven. Yllättävän paljon niitä diy-juttuja on kertynyt tällaisella anti-askartelijalle!






Tänä vuonna mun ensimmäisiä diy joulukoristeita oli erilaisten joulumaailmojen rakentaminen lasipurkkeihin. Olen ihastellut näitä jo monena vuonna aiemmin, mutta lopullisen sysäyksen sain Herkku ja Lahja Murenan blogi-illasta, josta ostin myös hieman tarvikkeita tähän. 

Valitsin hieman erilaisia lasipurkkeja, joihin sitten väkersin eri teemoilla joulumaailmoja. Käytin lumena ihan pumpulia vaikka tekoluntakin on nykyään myynnissä. Oma suosikkini on tuo ylin, vanhaan lasipurkkiin tehty poro-aiheinen lumimaisema. Harmi, että näiden kuvaaminen on äärimmäisen hankalaa, eikä todellakaan nämä kuvat ole edukseen. :D

Toisena diy-juttuna tein meidän keittiöön tuoksuverhon. Meillä ei edelleenkään ole keittiössä verhoja, mutta nyt siellä on joululta tuoksuva "verho", missä on kuivattua appelsiinia, piparkakkuja ja havuja, ihanaa jouluntuoksua siis! Ohuet appelsiinisiivut kuivasin uunissa 75 astetta ja noin 5-6 tuntia.






Viimeisimmät itse tehdyt joulukoristeet ovat soodataikinakoristeita. Koristeluun käytin kastehelmilautasta. Soodataikina valmistuu helposti kolm esta ainesosasta: 1 dl maissitärkkelystä, 2 dl soodaa ja 1,25 dl vettä. Aineksia vain lämmitetään ja sekoitetaan kattilassa niin kauan, kunnes se kiinteytyy taikinaksi. Tämän jälkeen kattila peitetään kostealla liinalla kuivuuden estämiseksi ja annetaan jäähtyä. Sen jälkeen  taikinaa voi työstää normaaliin tapaan. Kuivasin koristeet uunissa 75 asteessa tunnin ajan.




Viime päivät ovat kuluneet aika mitkälle joulua laittaessa, ja kieltämättä olen totaalisen innostunut jouluhössötyksestä. En todellakaan stressaa joulua vaan nautin tästä kaikesta täysillä. Blogiinkin olisi tulossa joulujuttuja kovasti, mutta yritän välillä keksiä jotain muitakin aiheita, etten karkottaisi kaikkia tällä jouluhapatuksella.

Huomenna juhlimme itsenäisyyttä vanhempieni kanssa. Äitini on tulossa meille leipomaan Alisan kanssa joulupipareita. Äitini on samanlainen jouluhössöttäjä kuin minä, mutta siinä missä minä ostan piparitaikinan kaupasta niin äiti tekee sen itse! :D Myöhemmin meidän on vielä tarkoitus nauttia juhlaillallinen ja olenkin suunnitellut neljän ruokalajin menun. Kiva kokata välillä muillekin kuin Samulille ja Alisalle!


Joko teillä on jouluhösäys käynnissä? <3

4 kommenttia:

  1. Käsittelitkö havuja jotenkin tuohon tuoksuverhoon vai ovatko ihan luomuina ja neulaset putoavat sit vaan ajan myötä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käsitellyt mitenkään, eli todennäköisesti jossain kohtaa vaan putoilevat alas. Milläköhän tuollaisia voisi käsitellä? Olisi kyllä hyvä idea! 🤔😊

      Poista
  2. Kauniita kuvia, joista välittyy ihana tunnelma ♥

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)