torstai 16. marraskuuta 2017

DIY tonttuovi pahvista

Askarteluryhmissä tänä vuonna olen nähnyt toinen toistaan upeampia tonttuovia. Vaikken mikään askarteluihminen sinällään ole, oli mun kuitenkin pakko toteuttaa tonttuovi pahvista. Lopullisen sysäyksen tähän sain kun viime viikonloppuna siskonikin oli moisen väsännyt.


DIY tonttuovi pahvistaTämä pahvinen tonttuovi syntyi seuraavista materiaaleista:


Pahvi
Kartonki
Grillitikut
Naru
Liima
TeippiNämä materiaalit meiltä löytyi valmiina, joten ovi oli helppo toteuttaa. Ensin piirsin pahville oven ja leikkasin sen "lauta kerrallaan." Sain mielestäni "laudoista" suht aidon näköiset kun piirsin reunat ohuelti mustalla tussilla. Katkaisin grillitikusta sopivan mittaiset pätkät ja kiinnitin laudat niihin liiman ja teipin avulla. Oven karmit piirsin hieman paksummalle pahville ja leikkasin osat niin,että ne sai kiinnitettyä varsinaisen oven takapuolelle.


DIY tonttuovi pahvista


Söpö luuta ja tikkaat syntyivät grillitikuista ja narusta. Pieni postilaatikko pahvista, jonka maalasin vielä punaiseksi. Kranssikin oli helppo toteuttaa, sillä leikkasin vain pahvista rinkulan, jonka ympärille kieritin narua.

Hyvin pienellä vaivalla ja helposti sain ihanan tonttuoven, jossa on ripaus taikaa, sillä yön aikana oven eteen oli satanut lunta ja siinä oli nähtävissä pienet jalanjäljet. Tonttu oli kenties mennyt kotiin, pohti Alisa? ;)


DIY tonttuovi pahvista


Joulunaika on täynnä taikaa!

Joko teillä on tonttuovi?
Lisää joulusia DIY-ideoita löydät näistä postauksista:

2 kommenttia:

 1. en kestä - liian söpö! (huomaan että perheessä on liian isoja lapsia, kun en ole ollenkaan kärryillä mistään askarteluista!)

  Mihinköhän voisin askarrella tuollaisen oven niin, etteivät perheen kisut tuhoa ovea ja tottua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, kisulit kun pääsevät lähes joka paikkaan...🤔🤔🤔

   Poista

Jätä toki kommenttia! :)