maanantai 6. marraskuuta 2017

7 arkivinkkiä

Oletko koskaan miettinyt, miten niissä toisissa perheissä jaksetaan? Miten he jaksavat päivästä toiseen arkea? Mä luulen, että jokaisella meillä on omat keinot helpottaa arkea ja ajattelinkin nyt jakaa 7 mulle tärkeintä arkivinkkiä. Näiden vinkkiä avulla itse selviän arjesta edes jotenkin kunnialla. Mikä on sun paras arkivinkki?


***


Ennakointi
Iltaisin katson vaatteet valmiiksi, niin itselleni kuin Alisallekin. Alisalle saatan laittaa myös ulkovaatteet valmiiksi, ettei Samulin tarvitse aamulla pähkäillä niiden suhteen. Valmistelen myös ruokia etukäteen, siitä olenkin kirjoittanut aiemmin. On vaan helpompaa kun voi pakastimesta kaataa pilkotut kasvikset suoraan keittoon tai muuta. Ennakointi säästää aikaa etenkin aamuisin, sillä itse olen kävelevä zombie, joka ei jaksa ajatella yhtään. Usein mulla on myös aamupala valmiina kaapissa, mistä nappaan sen laukkuun ja syön töissä.

Kaaoksen välttäminen
Viikkosiivous ei ole mun juttu. Saatan ehkä kerran kuukaudessa pitää sellaisen päivän, että siivoan perusteellisemmin, mutta muuten viikon siivoilut suoritan eri päivinä vähän kerrallaan. En halua raataa niska limassa, mutta haluan nauttia siististä kodista. Kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla tiptop, tämä on kuitenkin koti. Koska siivoan vähän joka päivä, meille ei pääse syntymään hirvittävää kaaosta. Yritän myös pitää kodin tavaramäärän kohtuullisena, jotta siisteyden ylläpitäminen olisi helpompaa. Mun mielestä kotona kannattaa säilyttää sellainen siisteystaso, ettei kotiin ärsytä tulla.


Lempimusiikki
Mikä on sun voimabiisi? Kuunteletko työmatkalla vai yksin kotona? Mä kuuntelen työmatkoilla autossa, siivotessa ja joskus illalla ennen nukahtamista. Hyvä musiikki tuo hyvän fiiliksen!


***Pieni hetki omaa rauhaa
Edes hetki ihan omaa rauhaa. Oli se sitten työmatkalla, töissä kahvitauolla tai illalla lasten mentyä nukkumaan. Yleensä iltaisin mulla on aikaa makoilla sohvalla viltin alla ja katsoa vaikka telkkaria.


Pieni apuri
Myönnetään, pyydän helposti Alisaa hoitamaan jonkun pienen homman tai auttamaan minua jossain kotityössä. En tietenkään pakota, mutta monista kotitöistä on tullut meidän yhteisiä arkihetkiä. Kotityöt ei tunnu niin raskailta kun niitä tekee yhdessä. Eikä tarvitse tuntea huonoa omatuntoa kun kotitöiden lomassa voi antaa huomiota lapsellekin. Ripustamme yhdessä pyykkiä tai tyhjennämme astianpesukonetta. Nykyään Alisa myös auttaa ruoanlaitossa mielellään. Kyllä Alisasta monesti on ihan apua, toki joskus on tilanteita, että pääsisin helpommalla jos tekisin vain itse, mutta toisaalta taas haluan kannustaa Alisaa auttamaan ja opettelemaan uusia taitoja. Myös omien lelujen kerääminen kuuluu Alisan tehtäviin ja yleensä se ihan hienosti onnistuukin.


***Arjesta vähän kivempaa lapsellekin 
Ei sen tarvitse olla mitään ihmeellistä. Tehdään vaikka ruokaa yhdessä, tämä onnistuu taaperonkin kanssa. Tai pidetään peli-ilta. Joskus riittää ihan se, että iltapuuro syödään kynttilänvalossa. Usein arki tuntuu meistä aikuisista raskaalta, ainakin meidän perheessä aikuisten arki on hitusen raskaampaa, jotta Alisan arki olisi kevyempää. Ei arki kuitenkaan aina ole lapsellekaan kevyttä, vaikka tekisi parhaansa, siksi siitä kannattaa tehdä joskus vähän kivempaa.


Pieni arkiluksus
Kuohuvaa ja vaahtokarkkeja vaahtokylvyssäkö? Ei minun elämässäni, mutta entä sitten ihan vaan kuuma suihku rauhassa, salassa syöty suklaa, uusi huulipuna tai jokin muu pieni mukavuus. Itse ostin laivareissulta viimeksi uuden voiteen, jonka tuoksu on huumaava, jo sen levittäminen suihkun jälkeen puhtaalle iholle tuntuu luksukselta.


***

Näillä vinkeillä minä itse lähden uuteen arkiviikkoon!
Ihanaa arkea myös teille! <3

3 kommenttia:

  1. Ihana julkaisu! Näin tän IG:ssä ja piti tulla lukemaan:) Nää vinkit on kaikki superhyviä ja osa meilläkin käytössä.

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)