keskiviikko 22. marraskuuta 2017

3 tärppiä Helsinkiin

Mä olen tänä vuonna suunnannut Helsinkiin useammankin kerran, mutta aina sieltä löytyy uutta nähtävää. Linkkasin tämän postauksen loppuun kaikki Helsinkiä koskevat postaukset, jos joku teistä etsii vinkkejä mitä tehdä Helsingissä! Tässä nyt kuvapainotteinen postaus viimeisestä Helsingin reissusta ja kolme tärppiä.


***

Clarion Hotel Helsinki


Saavuimme Clarion hotelliin kuin kuuluisuudet konsanaan. sillä hotellin ovilla meidät otti vastaan lauma teinityttöjä kameroineen. Helsinkiin asti oli ilmeisesti kiirinyt tavismutsin saapuminen. Olin jo jäämässä kirjoittamaan nimikirjoituksia, kunnes minulle selvisi heidän ilmeisti odottaneen jonkun norjalaisveljesten saapumista. Marcus & Martinus? Nevahööd!

Joka tapauksessa hotelli oli upea ja tyylikäs. Vaikka kyseessä on kansainvälinen hotelliketju, suomalaisuus näkyi hotellin sisustuksessa vahvasti: Artek, Marimekko, söpöt hylkeet, koivunrungoista tehdyt tilanjakajat... Meillä oli kiva kulmahuone, josta oli ihan mukavat näkymät kaupungille kahdesta suuresta, lattiasta kattoon ulottuvasta ikkunasta. Illalla kävimme ylimmän kerroksen Skybarissa ja komeat oli näkymät sieltäkin. Hotelli oli jopa hieman ylellinen ja voisin kyllä vierailla siellä uudelleenkin. Kenties ensi kerralla ehtisin upealle saunaosastolle! Hotellin muhkeassa sängyssä uni maistui ja myös aamupala oli runsas ja herkullinen. Aamupalalle olivat taas nämä norjalaiskaiffarit meitä seuranneet ja vain lasi erotti meidät heistä. Tästä olisi varmasti moni teinityttö kateellinen. ;)***

Helsingin kaupunginteatteriMatkan varsinainen tarkoitus oli mennä katsomaan Helsingin Kaupunginteatterin pienelle näyttämölle Hansu ja Pirre - Mieleni minun tekevi -esitystä. 90-luvun lapsena en siis ole päässyt nauttimaan näiden loimaalaisrouvien ihan ensimmäisistä vaiheista, mutta myöhemmistä kylläkin. Meidän perheessä nämä hahmot ovat myös eläneet sen jälkeenkin. Tästä syystä ei ollut vaikea päätös lähteä katsomaan esitystä.

Legendaarinen Loimaan tikkakerho oli järjestänyt taidejuhlat ja varsinainen pläjäys taidetta esitys olikin. Luonnehtisin esitystä enemmän stand upiksi kuin näytelmäksi. Nauroin esityksen ensi hetkistä aina esityksen loppumiseen saakka. Ronskissa ja hauskassa esityksessä myös yleisö otettiin huvittavalla tavalla osaksi esitystä. Omat kuvani rajoittuvat paikan herkullisiin tarjoiluihin, mutta laitan tähän vielä esityksen trailerin:


***

DesignmuseoTykkäämme äidin kanssa käydä myös erilaisissa museoissa ja tällä kertaa vierailukohteeksi valikoitui Designmuseo. Meillä on kyllä Suomessa upeaa osaamista muotoilun saralla. Itse olen vasta näin vanhemmiten oppinut arvostamaan näitä.


Museossa oli myös näyttely kalifornialaisesta muotoilusta ja teknologiasta. Aihe kuulosti jotenkin vieraalta, eikä ollenkaan kiinnostavalta, mutta lopulta tuo oli oikeasti todella mielenkiintoinen. Millaiselta ovat näyttäneet ensimmäiset Apple -tietokoneet, miten Google maps on rakennettu.  Näyttelyssä oli myös esimerkiksi kalifornialaisia kulkuvälineitä moottoripyörästä skeittilautoihin. Näyttely oli upea ja siihen voit tutustua paremmin TÄSTÄ.


Reissu oli tälläkin kertaa niin kiva! Ja niin lyhyt! Kuten alussa sanoin, blogiin on kertynyt paljon vinkkipostauksia Helsinkiä koskien, joten ajattelin, että olisi kiva koota ne tähän yhteen. Jos teillä on tulossa reissuja pääkaupunkiin, kurkkaa löytyisikö näistä jotain ideaa teidän reissuun! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)