maanantai 20. marraskuuta 2017

Helppo askartelu: vanukas muuttuu muistipeliksi


askartelu vanukas


askartelu vanukas

askartelu vanukas


Miten askartelu ja Paula-vanukas liittyy toisiinsa? Ehkä jokainen joskus television avannut tietää tämän seuraavan rallatuksen:


On Paula-lehmä cool se voittaa kaikki muut. 
Saa vanukkaasta täplikkään 
ja se vie kielen mennessään. 
Vanilja-suklaa suklaa vanilja.

Oi kyllä! Kolmevuotias laululintunikin tämän osaa ja mielenkiinnosta lähdinkin mukaan toteuttamaan Dr. Oetkerin kanssa kampanjaa, missä Paula-vanukas ja askartelu yhdistyy.


vanukas askartelu***


Valitsin meille nuo minipikarit, joissa on 50g vanukasta. Ne sopivat hyvin pieneksi välipalaksi ja niiden sokerimäärä ja lisäaineettomuus yllättivät minut positiivisesti. Yleensä vanukas ei ajatuksissa ole se terveellisin tuote, mutta esimerkiksi monissa maustetuissa jugurteissa sokeria on enemmän. Vanukkaan maku on toki makea, mutta ei liian! Ei ihme, että Paula-vanukas on monien lasten suosikki, kyllä se maistui minullekin! Viime aikoina askartelu on ollut lähellä sydäntäni ja tämäkin on yllättänyt itseni täysin. Pitihän tyhjistä vanukaspurkeista heti kehitellä jotain.


askartelu vanukas

askartelu vanukasKirjaimet ovat meillä nyt IN! Niitä tavataan lehdistä, kylteistä, palapeleistä... Alisa on nyt lyhyessä ajassa oppinut vajaa puolet aakkosista, joten päätin toteuttaa hänelle hauskan aakkos-muistipelin! Tämä askartelu vaatii ainoastaan:

tyhjiä vanukaspurkkeja
kartonkia
maalia
liimaa.


Askartelu alkoi siitä, että pesin vanukaspurkit, jonka jälkeen maalasimme ne pariin kertaan ihan vaan sormiväreillä. Sormivärit on siitä kätevät, että ne lähtevät helposti käsistä ja vaatteista vedellä. Kestävyyden kannalta tosin jokin jämerämpi maali saattaisi olla parempi. Maalaaminen onnistuu lapseltakin. Sekä vanukas, että askartelu maistui koko perheelle ja peli toteutettiinkin yhteistuumin.


askartelu vanukas

askartelu vanukas

askartelu vanukas


***


Kartonkina käytin itse kierrätyskartonkia, toisella puolella on meidän hääaskarteluita, joille ei enää ollut käyttöä. Vaihtoehtoisesti voi käyttää vaikka sellaisia vanukaspurkkeja, missä on kartonkipakkaus ympärillä ja hyödyntää pakkauksen materiaalit myös. Askartelu on siis helppo toteuttaa ihan kierrätysmateriaaleista. 

Käytin vanukaspurkkeja muottina ja piirsin kartongille sopivan kokoisia neliöitä, jotka leikkasimme irti. Tämän jälkeen tekstasin niihin sellaiset kirjaimet, jotka on Alisalle tuttuja. Meidän pelissä oli tarkoitus etsiä aina sama kirjain ja sitten vielä keksiä samalla kirjaimella alkava sana. Toki muistipelin voisi esimerkiksi totetuttaa kuvilla tai vaikka numeroilla, mikä sitten teidän perheelle sopiikaan. Viimeinen askartelu olikin sitten liimata kartonki kiinni purkkeihin. Tämän jälkeen vanukas -muistipeli on valmis pelattavaksi.


askartelu vanukas

askartelu vanukas

askartelu vanukas


Me aloitimme pelaamisen nyt kahdellatoista purkilla, mutta mielestäni tässä pelissä on kivaa se, että sitä voi vaikeuttaa lapsen kehittyessä. Lisäpurkkien askartelu on helppoa ja nopeaa. Kukaties vanukas- ja kirjainahmattimme pelaa tulevaisuudessa sellaista muistipeliä, missä on jo kaikki aakkoset!?

Ja no, jos muistipeli ei aina nappaa, voihan niistä purkeista koota vaikka tornia!

Vain mielikuvitus on rajana!


askartelu vanukas


Postaus on toteutettu yhteistyössä Perheblogien ja Dr. Oetkerin kanssa!

4 kommenttia:

Jätä toki kommenttia! :)