torstai 18. lokakuuta 2018

ULKOILEEKO LAPSENI TARPEEKSI?

Muut perheet ulkoilee päivittäin tuntikausia, miten ne ehtii ja jaksaa!?




Tuolta musta usein tuntuu, miten kaikki muut jaksaa ja ehtii ulkoilla kun itsestäni tuntuu etten aina ehdi nenää näyttää ulkona pientä työmatkakävelyä lukuunottamatta (siis parkkipaikalta töihin...)

Mä en oikeastaan koskaan ole ollut sellainen hiekkalaatikolla kykkijä, Samuli on siinä huomattavasti parempi. Totta kai mäkin joskus käyn Alisan kanssa hiekkalaatikolla, etenkin silloin kun olin vielä kotiäiti, mutta nykyään vähemmän. Eikä se enää ole pelkästä halusta kiinni, musta tuntuu ettei ehditä!



Miten ihmeessä te ehditte ulkoilla arkisin kaiken työelämän keskellä?



Meidän arkipäivä menee yleensä siten, että haen Alisan päiväkodista ja kotona olemme noin puoli viisi, sen jälkeen joko teen ruokaa tai ainakin syömme edellisen päivän ruokaa. Äkkiä kello on ehkä puoli kuusi ja illan ainoa potentiaalinen ulkoiluhetki käsillä, toisaalta se on myös hetki jolloin Alisa voi rauhassa leikkiä leluillaan tai voimme pelata yhdessä tai vaikka askarrella. Sitten onkin jo aika mennä iltapalalle ja -pesulle ennen Alisan nukkumaanmenoa. Alisa menee yleensä nukkumaan noin klo. 20.

En toki ole siinä mielessä huolissani, sillä tiedän Alisan ulkoilevan päiväkodissa yleensä useamman kerran päivässä. Minä kuitenkin haluaisin säännöllisesti ulkoilla lapseni kanssa.

On meillä toki viikonloput, jolloin ulkoilua tulee yleensä reippaasti. Kisareissuilla saa olla ulkona koko päivän ja muutenkin meillä on tapana ulkoilla viikonloppuisin. Viikonloppuisinkin mulle ominaisempaa on pienet lenkit ja retkeily, kuin hiekkalaatikolla istuminen.

Olen oikeastaan tyytyväinen siitä, että retkeilystä on tullut meille säännöllisempi tapa, koska se tuntuu olevan koko perheelle sopivin ulkoilu- ja liikuntamuoto. Nyt toki saatiin äitini myötä yksi innokas retkeilijä lisää.

Termari ja pienet eväät mukaan ja täydellinen retki on valmis!






Joskus harmittelen tätä elämän ja arjen hektisyyttä, kun tuntuu, ettei aika riitä kaikkeen siihen mitä haluaisi tehdä. Kuten muutkin, mäkin haluaisin olla hyvä äiti ja jotenkin mun ajatuksissa hyvät äidit ulkoilee lasten kanssa paljon. Yritän paikkailla asiaa viikonloppuisin, mutta riittääkö se?

Joten siis, mistä revitte aikaa ulkoiluun? Saisinko pari lisätuntia tänne, kiitos! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)