perjantai 12. lokakuuta 2018

SYKSYINEN KOTI

Miltä näyttää meidän syksyinen koti? Meidän koti elää aina hieman vuodenaikojen mukaan. En käytä kausiverhoja tai uusi koko sisustusta, mutta pienillä jutuilla vaihdan kodin ilmettä vuodenaikojen mukaan. Sisustuksemme on muuten melko ajaton, joten sitä on helppo piristää pienin yksityiskohdin.

Meidän syksyinen koti täyttyy tänä vuonna luonnonmateriaaleilla. Kotiimme on eksynyt aikaisempaa enemmän puuta ja muita luonnonmateriaaleja. Luonnonmateriaalit on ajattomia ja ne myös vähän pehmentävät meidän mustavalkoista sisustusta. Taljat ja viltit ovat löytäneet paikoilleen, samoin kynttilät. Tuo ruskea lasipurkki on mun mummun vanha ja ihastuin sen väriin ja selkeyteen, tällä hetkellä säilytän siellä esimerkiksi objektiivia, laturinjohtoja, muistitikkuja ja muuta pikkutavaraa.










Tykkään erilaisista julisteista ja taulusta. Tänä syksynä sainkin oikean taideteoksen kun yhtenä päivänä Alisa toi, kuten niin monena muunakin päivänä, maalauksen päiväkodista. Tuossa vesiväriteoksessa oli musta jotain superhienoa ja päätinkin pistää sen ihan oikeisiin kehyksiin ja niin siitä tuli ihan oikea taulu meidän pianon päälle! Monet vieraatkin ovat sitä kehuneet ja musta se sopii värien puolesta ihan mahtavasti syksyyn!




***


Viime aikoina minulle on tullut tarve hamstrata erilaisia lasipurkkeja, niitä löytyy pitkin asuntoa eri kokoisina eri tarkoituksiin. Löytyypä yksi purkki keittiön katostakin. ;)





Syksyn kunniaksi keltainen löysi tiensä olohuoneeseemme piristykseksi ennen kuin kaivan esille ne ainoat ns. kausitekstiilit eli joulunpunaiset tyynyt ja tekstiilit. Olohuonetta aiemmin värittänyt vaaleanpunainen siirtyi rauhoittamaan makuuhuonettamme. Makuuhuoneeseen värimaailma on tällä hetkellä mielestäni aika talvinen, sillä vaaleanpunaisen lisäksi siellä on hyvin paljon valkoista ja hopeaa. Olen pitänyt meidän makuuhuoneen askeettisesta ulkonäöstä, mutta nyt talven lähestyessä kaipaisin sinne enemmän pehmeyttä. Ehkä jos saisimme vihdoin ripustettua verhot paikoilleen pehmentämään fiilistä. Lisäksi olen alkanut kaivata esimerkiksi jotain viherkasvia elävöittämään huonetta. Onko ideoita mikä helppo hoitoinen kasvi sopisi meille? Vaikka periaatteessa tykkään siitä, ettei tasoilla ole ylimääräistä tavaraa tai sisustusesineitä, olen silti alkanut kaivat jotain pientä somistetta makuuhuoneeseenkin. Ihailen niitä huolella sommiteltuja asetelmia, joita itse en osaa todellakaan toteuttaa.






Omassa kodissa parasta on se, että pienillä jutuilla sen fiilistä voi muuttaa. Mä en kaipaa jatkuvasti uusia huonekaluja tai sisustusjuttuja. Tykkään kierrättää paljon sisustusjuttuja meidän kodin sisällä huoneesta toiseen. Vaikka pidän modernista ja selkeästä sisustuksesta, rakastan myös vanhoja esineitä ja sen takia meidän kodissa on myös ripaus vanhaa fiilistä.


Viikonloppu häämöttää jo ihan nurkalla.
Hyvää viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Juurikin näin, pienillä muutoksilla koti muuttaa muotoaan.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Jätä toki kommenttia! :)