sunnuntai 6. elokuuta 2017

Yö ulkona

Mun Kesälistalla oli kohta, että haluan nukkua ulkona. Ajattelin jo, että kun ei kesälomalla tullut nukuttua niin taitaa jäädä kokeilematta koko juttu. Äitini alkoi kuitenkin puhumaan, että hänen oli pitänyt nukkua parvekkeella Alisan kanssa, mutta yöt olivat aikaisemmin olleet liian kylmiä. 

Itse olin sinä lauantaina maannut lähes koko päivän heidän parvekkeensa pienellä puutarhasohvalla ja siitä se idea sitten lähti...

...nappasin makuupussin kainaloon ja asettelin hieman tyynyjä ja tuolin niin, että sain jalat suoraksi. Itse sohva kun oli aivan liian lyhyt munkin lyhyelle varrelle.
Vanhempani kävivät useita kertoja varmistamassa, nukkuisinko todella ulkona. Lupasin mennä sisälle nukkumaan, mikäli tulisi kylmä, mutta tiesin jo siinä kohtaa, että vanha partiolainen ei luovuta. Minähän nukkuisin ulkona, tuli mitä tuli!

Äidin ja isän parveke on lasitettu, eikä sinne pääse hyttysiä, mikä on erittäin hyvä asia kun nukkuu ulkosalla. Heidän asuinalueensakin on suhteellisen hiljainen, joten myöskään yön äänet eivät pahemmin nukkumista haitanneet.

Pitkään parvekkeella oli oikeinkin lämmin, mutta auringon laskiessa oli ihana pujahtaa syvälle makuupussiin ja nukahtaa raittiiseen ulkoilmaan. Kasvoilla kävi hienoinen yöllinen tuulen vire, mutta se vain lisäsi unen syvyyttä.

Äidin parveke on täynnä yrttejä ja kasveja, joten yön hiljaisina hetkinä tuoksuttelin tomaattia, persiljaa, basilikaa, sekä tietenkin kaikkia luonnon tuoksuja. Yöllä kun tuoksut tuntuvat paljon voimakkaammilta.
Vaikkei nukkumisasentoni ollut ehkä ergonomisin, nukuin erittäin hyvin. Pitkästä aikaa uni oli sikeää, enkä pahemmin heräillyt yön aikana, Tämä ei todellakaan jäänyt viimeiseksi kerraksi, yö ulkona oli ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommenttia! :)